Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Piščančji kari z bučkami

Čas priprave:

30 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Piščančji kari z bučkami
Sestavine
Št. oseb
piščančji file
čebule
rdeča paprika
korenčka
manjši zeleni bučki
olja
indijske začimbne mešanice Bombay masala
soli
moke
tekočega jogurta

Opis

piščančji file, zelenjava, indijska začimba Bombay masala

Priprava

Meso narežemo na trakove in jih povaljamo v 1 žlici moke. Čebulo olupimo in narežemo na lističe. Papriko očistimo in narežemo na kocke, korenček ostrgamo in narežemo na paličice, bučki po dolžini prepolovimo in narežemo na polmesce.

V voku ali v široki posodi segrejemo 2 žlici olja, dodamo meso, mešamo in pražimo nekaj minut, da meso spremeni barvo in se popeče. Nato meso odrinemo na rob ali ga preložimo na krožnik, v vok damo še 1 žlico olja in vso zelenjavo razen bučk. Mešamo in pražimo toliko časa, da čebula postekleni in se zelenjava malo zmehča.

Nato dodamo meso in bučke, začimbno mešanico, solimo in vse premešamo, prilijemo 1 manjšo zajemalko vrele vode in pokrito dušimo še približno 10 minut. Jogurtu primešamo 1 poravnano žlico moke. Ko tekočina povre in je zelenjava kuhana, vendar še čvrsta, primešamo jogurt, premešamo, kuhamo še 5 minut, odstavimo in jed ponudimo s kuhanim ali dušenim rižem.