|
piščančji file |
|
čebule |
|
rdeča paprika |
|
korenčka |
|
manjši zeleni bučki |
|
olja |
|
indijske začimbne mešanice Bombay masala |
|
soli |
|
moke |
|
tekočega jogurta |
piščančji file, zelenjava, indijska začimba Bombay masala
Meso narežemo na trakove in jih povaljamo v 1 žlici moke. Čebulo olupimo in narežemo na lističe. Papriko očistimo in narežemo na kocke, korenček ostrgamo in narežemo na paličice, bučki po dolžini prepolovimo in narežemo na polmesce.
V voku ali v široki posodi segrejemo 2 žlici olja, dodamo meso, mešamo in pražimo nekaj minut, da meso spremeni barvo in se popeče. Nato meso odrinemo na rob ali ga preložimo na krožnik, v vok damo še 1 žlico olja in vso zelenjavo razen bučk. Mešamo in pražimo toliko časa, da čebula postekleni in se zelenjava malo zmehča.
Nato dodamo meso in bučke, začimbno mešanico, solimo in vse premešamo, prilijemo 1 manjšo zajemalko vrele vode in pokrito dušimo še približno 10 minut. Jogurtu primešamo 1 poravnano žlico moke. Ko tekočina povre in je zelenjava kuhana, vendar še čvrsta, primešamo jogurt, premešamo, kuhamo še 5 minut, odstavimo in jed ponudimo s kuhanim ali dušenim rižem.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.