Pečen piščanec z limono in zelišči

Čas priprave:

3 h 30 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5. AktivnaZahtevnost 5 od 5
Pečen piščanec z limono in zelišči
Sestavine
Št. oseb
Piščanec 2 kg - prerezan na pol
origano
rožmarin
sol
Nastrgana limonina lupina
Mleti poper
timijan
Na rezine narezana limona
Rjavi sladkor
sesekljan česen

Opis

Navdušite z okusnim piščancem.

Priprava

Česen, origano, rožmarin, sol, limonino lupinico in poper dobro vtrite v piščanca in ga položite v plastično vrečko. Dodajte mu še timijan, nato pa zavežite vrečko in pustite počivati vsaj 12 ur.

Odstranite vrečko in piščanca položite v pekač. Pecite ga uro in pol v pečici, ogreti na 180 stopinj. Rezine limone potresite s sladkorjem in jih za 2 minuti dodajte v pekač k piščancu, da sladkor karamelizira.

Ko je piščanec pečen, ga servirajte na krožniku, zraven pa dodajte rezine limone s karameliziranim sladkorjem.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.