meditacija Dobra karma

Režite vezi, odpuščajte in se razstrupite od ...

Jelena Karleuša, Duško Tošić Svet24.si

Karleuša naslovila govorice o aferi. Soprogova ...

tone-krkovic-pl1 Reporter.si

Brigadirju Tonetu Krkoviču sodila nečakinja ...

tovarna-rog, evikcija, varnostniki, izgred, 19.1 Svet24.si

FOTO in VIDEO: Ščiti, palice in plinski ...

20201019-01032119 Necenzurirano

Uradno: država kupila neustrezne hitre teste

hans-sigl Njena.si

Hans Sigl, kot ga še niste videli

Fredi Miler Odkrito.si

Fredi Miler nesposoben za delo

Pečen piščanec z limono in zelišči

Pečen piščanec z limono in zelišči

Čas priprave:

Skupni čas 3 h 30 min

Tip jedi:

Tip jedi Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5. AktivnaZahtevnost 5 od 5
Sestavine
1 kos Piščanec 2 kg - prerezan na pol
2 žlici origano
2 žlici rožmarin
4 žličke sol
1 žlica Nastrgana limonina lupina
1 ščepec Mleti poper
10 vejic timijan
1 kos Na rezine narezana limona
2 žlički Rjavi sladkor
4 stroki sesekljan česen

Opis

Navdušite z okusnim piščancem.

Priprava

Česen, origano, rožmarin, sol, limonino lupinico in poper dobro vtrite v piščanca in ga položite v plastično vrečko. Dodajte mu še timijan, nato pa zavežite vrečko in pustite počivati vsaj 12 ur.

Odstranite vrečko in piščanca položite v pekač. Pecite ga uro in pol v pečici, ogreti na 180 stopinj. Rezine limone potresite s sladkorjem in jih za 2 minuti dodajte v pekač k piščancu, da sladkor karamelizira.

Ko je piščanec pečen, ga servirajte na krožniku, zraven pa dodajte rezine limone s karameliziranim sladkorjem.