Pečeni jajčevci z nadevom iz lisičk

Čas priprave:

55 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Pečeni jajčevci z nadevom iz lisičk
Sestavine
Št. oseb
srednje velika jajčevca
lisličk
čebula
česna
olja
soli
popra
bešamel omake
nastrganega sira

Opis

Primerno za glavno jed s solato ali kot priloga mesu.

Priprava

Jajčevca prepolovimo in izdolbemo. Čolničke jajčevcev v vreli slani vodi kuhamo 5 minut, nato jih dobro odcedimo in damo v namaščen pekač.

Izdolbeno meso jajčevcev na drobno zrežemo. Gobe očistimo in na drobno zrežemo. Čebulo in česen olupimo in na drobno sesekljamo. V posodi na vročem olju pražimo in mešamo čebulo, česen, meso jajčevcev in gobe. Ko se vse zmehča, odstavimo, solimo in popramo.

Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Jajčevce napolnimo z gobovim nadevom, prelijemo z bešamelno omako in potresemo s sirom. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 25 minut.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.