|
srednje velika jajčevca |
|
lisličk |
|
čebula |
|
česna |
|
olja |
|
soli |
|
popra |
|
bešamel omake |
|
nastrganega sira |
Primerno za glavno jed s solato ali kot priloga mesu.
Jajčevca prepolovimo in izdolbemo. Čolničke jajčevcev v vreli slani vodi kuhamo 5 minut, nato jih dobro odcedimo in damo v namaščen pekač.
Izdolbeno meso jajčevcev na drobno zrežemo. Gobe očistimo in na drobno zrežemo. Čebulo in česen olupimo in na drobno sesekljamo. V posodi na vročem olju pražimo in mešamo čebulo, česen, meso jajčevcev in gobe. Ko se vse zmehča, odstavimo, solimo in popramo.
Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Jajčevce napolnimo z gobovim nadevom, prelijemo z bešamelno omako in potresemo s sirom. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 25 minut.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.