|
riža za rižote |
|
mlade čebulice |
|
česna |
|
šampinjonov |
|
manjši rdeč čili (po želji) |
|
olja |
|
soli |
|
popra |
riž, šampinjoni, mlada čebula
Čebulico z zelenjem vred na drobno zrežemo, česen olupimo in na drobno sesekljamo. Šampinjone očistimo in narežemo na lističe, čili previdno očistimo semen ter na drobno narežemo.
V posodi segrejemo olje, dodamo mlado čebulico, česen in gobe, mešamo ter pražimo toliko časa, da se vse malo zmehča, vendar čebulica ne sme porumeneti. Med mešanjem solimo in popramo. Nato dodamo riž, premešamo, da se riž navzame okusa, in prilijemo toliko zelo vroče vode, da prekrije riž. Na zmernem ognju kuhamo in vmes postopoma prilivamo toliko vroče vode, da je riž vlažen. Med kuhanjem dodamo še čili in dosolimo po okusu.
Ko je riž kuhan, vendar pod zobmi še čvrst, odstavimo in pokrito pustimo počivati nekaj minut, da se okusi prepojijo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.