Pečeni paradižniki z jajčevci

Čas priprave:

50 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Pečeni paradižniki z jajčevci
Sestavine
Št. oseb
enako velikih zrelih paradižnikov
jajčevca
mletega mesa
čebule
korenček
(1 steblo) zelene
paradižnikove kaše
olivnega olja
soli in popra
posušene bazilike
nastrganega parmezana

Opis

paradižniki, jajčevec, mleto meso, olivno olje....

Priprava

Jajčevec narežemo na 1 cm velike kocke, jih posolimo in damo za 10 minut v cedilo, da se odcedijo. Čebulo, korenček in zeleno na drobno sesekljamo.

V visoki ponvi segrejemo 2 žlici olja, dodamo kocke jajčevcev in jih popečemo. Jajčevce s penovko poberemo iz ponve in preložimo na krožnik. V ponev damo še 1 žlico olja in ga segrejemo, dodamo sesekljano zelenjavo in jo popražimo.

Dodamo meso, mešamo in pražimo, da se meso razdrobi in spremeni barvo, nato damo nazaj jajčevce, solimo in popramo, prilijemo paradižnikovo kašo ter dodamo baziliko. Počakamo, da zavre in pokrito kuhamo 15 minut.

Paradižnikom odrežemo kapice in jih z žličko izdolbemo. Zložimo jih v naoljen pekač. Pečico ogrejemo na 200 stopinj.

Paradižnike do polovice napolnimo z nadevom iz jajčevcev in mesa, v vsakega damo žličko parmezana in preostali nadev. V pekač nalijemo še nekaj žlic vroče vode, ga postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 20 minut

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.