|
enako velikih zrelih paradižnikov |
|
jajčevca |
|
mletega mesa |
|
čebule |
|
korenček |
|
(1 steblo) zelene |
|
paradižnikove kaše |
|
olivnega olja |
|
soli in popra |
|
posušene bazilike |
|
nastrganega parmezana |
paradižniki, jajčevec, mleto meso, olivno olje....
Jajčevec narežemo na 1 cm velike kocke, jih posolimo in damo za 10 minut v cedilo, da se odcedijo. Čebulo, korenček in zeleno na drobno sesekljamo.
V visoki ponvi segrejemo 2 žlici olja, dodamo kocke jajčevcev in jih popečemo. Jajčevce s penovko poberemo iz ponve in preložimo na krožnik. V ponev damo še 1 žlico olja in ga segrejemo, dodamo sesekljano zelenjavo in jo popražimo.
Dodamo meso, mešamo in pražimo, da se meso razdrobi in spremeni barvo, nato damo nazaj jajčevce, solimo in popramo, prilijemo paradižnikovo kašo ter dodamo baziliko. Počakamo, da zavre in pokrito kuhamo 15 minut.
Paradižnikom odrežemo kapice in jih z žličko izdolbemo. Zložimo jih v naoljen pekač. Pečico ogrejemo na 200 stopinj.
Paradižnike do polovice napolnimo z nadevom iz jajčevcev in mesa, v vsakega damo žličko parmezana in preostali nadev. V pekač nalijemo še nekaj žlic vroče vode, ga postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 20 minut
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.