|
srednje velikih paradižnikov |
|
čebule |
|
olja |
|
soli |
|
popra |
|
(ali 1 skodelica) kuhanega riža |
|
malih kroglic mocarele |
srednje veliki paradižniki, čebula, kuhan riž...
Čebulo olupimo in na drobno sesekljamo. 8 paradižnikom odrežemo kapico s pecljem in jih z žličko izvotlimo, ostanke in preostala 2 paradižnika na drobno zrežemo. 8 kroglic mocarele prihranimo, druge narežemo na kockice.
V kozici segrejemo olje, dodamo čebulo, mešamo in pražimo. Ko čebula postekleni, dodamo zrezan paradižnik, solimo in popramo, pokrito dušimo 10 minut in odstavimo. Dušenemu paradižniku primešamo riž in kockice mocarele.
Pečico ogrejemo na 190 stopinj. Izvotljene paradižnike zložimo v naoljen pekač in jih napolnimo z nadevom. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo od 15 do 20 minut, nato na vsak paradižnik položimo prerezano kroglico mocarele in pečemo še nekaj minut, da se mocarela začne topiti.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.