|
pečenice |
|
velika čebula |
|
podolgovate rdeče paprike |
|
olja |
|
rdečega vina |
|
manjši lovorov list |
|
soli |
|
popra |
Pečenice s papriko v vinski omaki
Čebulo olupimo in narežemo na lističe, papriko očistimo in narežemo na trakce. V široki posodi segrejemo olje, nanj damo pečenice in jih najprej po obeh straneh malo popečemo.
Nato dodamo čebulo in papriko, jo solimo in popramo ter pokrito dušimo 5 minut. Vmes čebulo in papriko večkrat premešamo. Ko se zelenjava zmehča, dodamo lovorov list, prilijemo vino in na blagem ognju pokrito dušimo 20 minut. Jed ponudimo s krompirjevim pirejem ali s kruhom.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.