Pečenice

Čas priprave:

40 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Pečenice
Sestavine
Št. oseb
pečenice
velika čebula
podolgovate rdeče paprike
olja
rdečega vina
manjši lovorov list
soli
popra

Opis

Pečenice s papriko v vinski omaki

Priprava

Čebulo olupimo in narežemo na lističe, papriko očistimo in narežemo na trakce. V široki posodi segrejemo olje, nanj damo pečenice in jih najprej po obeh straneh malo popečemo.

Nato dodamo čebulo in papriko, jo solimo in popramo ter pokrito dušimo 5 minut. Vmes čebulo in papriko večkrat premešamo. Ko se zelenjava zmehča, dodamo lovorov list, prilijemo vino in na blagem ognju pokrito dušimo 20 minut. Jed ponudimo s krompirjevim pirejem ali s kruhom.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.