|
Kislo zelje |
|
Navadno zelje |
|
manjša čebula |
|
Česen |
|
Mleta paprika |
|
lovorov list |
|
mleta kumina |
|
sol |
|
poper |
|
Piščančja bedra (lahko tudi drugo meso) |
Kislo zelje je že dolgo poznan način shranjevanja zelja za daljše časovno obdobje. V Sloveniji kisamo zelje od sredine 18. stoletja in je dobro usidrano v našem kulinaričnem izročilu.
Meso natrite z mešanico soli in popra. Surovo zelje narežite na tanke rezance. Kislo zelje po želji na hitro oplaknite z vodo in odcedite. Čebulo in česen olupite in sesekljajte.
V globlji ponvi segrejte olje in na njem na hitro z vseh strani popecite meso. Nato ga vzemite iz ponve in prihranite.
Pečico segrejte na 200 stopinj.
Na maščobi, ki je ostala od peke mesa, steklasto prepražite čebulo.
Dodajte česen in navadno zelje, ga rahlo solite, poprajte ter po želji potresite z mleto kumino in papriko. Med mešanjem ga dušite, da pade skupaj.
Nato dodajte kislo zelje in lovorov list, temeljito zmešajte in vse skupaj podušite, da bo mešanica popolnoma suha. Še enkrat po okusu začinite in približno polovico zelja razporedite po pekaču. Na zelje položite kose mesa, jih pokrijte s preostalim zeljem in pecite približno 45 minut.
Brez laktoze, brez glutena, manj OH
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.