dekle Dobra karma

Splavom bi se dalo izogniti, če bi moški ...

horoskop-astrologija Svet24.si

Horoskop za torek, 19. januarja

cepljenje bobo Reporter.si

Skrajno neodgovoren odnos do cepljenja: Ne ...

matej tonin Svet24.si

Kam se mudi? Kako vlada ustvarja privid nujnosti ...

20201019-01032119 Necenzurirano

Uradno: država kupila neustrezne hitre teste

meli Odkrito.si

Melania bo Belo hišo zapustila z zelo slabimi ...

nina-ivanič-kot-dragica-trošt Njena.si

Nina Ivanič (Najini mostovi) tega nima dovolj

Čas priprave:

Skupni čas 3 h

Tip jedi:

Tip jedi Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5. AktivnaZahtevnost 5 od 5
Sestavine
500 g Kislo zelje
500 g Navadno zelje
1 kos manjša čebula
1 strok Česen
1 ščepec Mleta paprika
1 kos lovorov list
1 ščepec mleta kumina
2 ščepca sol
2 ščepca poper
4 kosi Piščančja bedra (lahko tudi drugo meso)

Opis

Kislo zelje je že dolgo poznan način shranjevanja zelja za daljše časovno obdobje. V Sloveniji kisamo zelje od sredine 18. stoletja in je dobro usidrano v našem kulinaričnem izročilu.

Priprava

Meso natrite z mešanico soli in popra. Surovo zelje narežite na tanke rezance. Kislo zelje po želji na hitro oplaknite z vodo in odcedite. Čebulo in česen olupite in sesekljajte.

V globlji ponvi segrejte olje in na njem na hitro z vseh strani popecite meso. Nato ga vzemite iz ponve in prihranite.

Pečico segrejte na 200 stopinj.

Na maščobi, ki je ostala od peke mesa, steklasto prepražite čebulo.

Dodajte česen in navadno zelje, ga rahlo solite, poprajte ter po želji potresite z mleto kumino in papriko. Med mešanjem ga dušite, da pade skupaj.

Nato dodajte kislo zelje in lovorov list, temeljito zmešajte in vse skupaj podušite, da bo mešanica popolnoma suha. Še enkrat po okusu začinite in približno polovico zelja razporedite po pekaču. Na zelje položite kose mesa, jih pokrijte s preostalim zeljem in pecite približno 45 minut.

Brez laktoze, brez glutena, manj OH