Pica s šparglji in rikoto

Čas priprave:

45 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Pica s šparglji in rikoto
Sestavine
Št. oseb
testo za pico
rikota
šparglji
oljčno olje
zeleni pesto
poper

Opis

Ste že poizkusili takšno pico?

Priprava

1. Testo za pico lahko pripravimo sami ali kupimo že pripravljeno. Oblikujemo ga v štiri krogle in razvaljamo v štiri ovale (26 x 12 cm). Položimo jih na dva pekača, obložena s papirjem za peko.

2. Pečico segrejemo na 220 stopinj. Z žlico odmerimo rikoto na vsak kos testa in na vrh položimo po dolgem razpolovljene šparglje, ki smo jim odrezali spodnji oleseneli del. Pokapljamo z olivnim oljem in počakamo 10 minut.

3. Pečemo 15 minut, da se testo zapeče in šparglji zmehčajo. Pokapljamo s pestom in popramo.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.