|
piščančje prsi |
|
čiste nemastne kokošje ali zelenjavne juhe |
|
kuhanega ješprenja |
|
masla |
|
moke |
|
sladke smetane za kuhanje |
|
soli |
|
popra |
|
sesekljane sveže ali zamrznjene bazilike |
|
sesekljanega peteršilja |
piščanec, ješprenj, sladka smetana
Juho zavremo, dodamo piščančje prsi in jih skuhamo. Kuhane prsi vzamemo iz juhe, meso ločimo od kosti, nato ga približno polovico narežemo na trakce, preostanek pa zmiksamo.
V posodi stopimo maslo, dodamo moko in mešamo, da se moka stopi. Nato prilivamo vročo juho in neprestano mešamo, da se ne naredijo grudice. Dodamo še zmiksano meso in trakce piščanca, smetano in kuhan ješprenj, vse dobro premešamo, dodamo baziliko, po okusu dosolimo in popramo. Juho kuhamo še 5 minut, nato jo razdelimo v skledice in potresemo s svežim peteršiljem.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.