Piščančja kremna juha z ješprenjem

Čas priprave:

20 min

Tip jedi:

Juhe in jedi na žlico

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Piščančja kremna juha z ješprenjem
Sestavine
Št. oseb
piščančje prsi
čiste nemastne kokošje ali zelenjavne juhe
kuhanega ješprenja
masla
moke
sladke smetane za kuhanje
soli
popra
sesekljane sveže ali zamrznjene bazilike
sesekljanega peteršilja

Opis

piščanec, ješprenj, sladka smetana

Priprava

Juho zavremo, dodamo piščančje prsi in jih skuhamo. Kuhane prsi vzamemo iz juhe, meso ločimo od kosti, nato ga približno polovico narežemo na trakce, preostanek pa zmiksamo.

V posodi stopimo maslo, dodamo moko in mešamo, da se moka stopi. Nato prilivamo vročo juho in neprestano mešamo, da se ne naredijo grudice. Dodamo še zmiksano meso in trakce piščanca, smetano in kuhan ješprenj, vse dobro premešamo, dodamo baziliko, po okusu dosolimo in popramo. Juho kuhamo še 5 minut, nato jo razdelimo v skledice in potresemo s svežim peteršiljem.

#obraziavenija
obraziavenija

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.