profimedia-0739909126 Svet24.si

Moldavska predsednica zavrnila Orbanov poljub

profimedia-0308365697 Svet24.si

Hrvati bodo uvažali spermo iz EU

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: kako je Hojs odpiral vrata do...

jansa logar predsedniske volitve Reporter.si

Nove stranke dišijo po slabitvi SDS, Janša pa se...

oblak 1 pm Ekipa24.si

Šok, šok, šok! Za tekmi s Finsko in Dansko ...

tilen-belošević Njena.si

MasterChef: Velik preobrat za Tilna

sobotna priloga Ekipa24.si

Ekipa piše zgodovino! Današnjemu izvodu smo ...

Piščančja nabodala z zelenjavo

Piščančja nabodala z zelenjavo

Čas priprave:

Skupni čas 2 h 25 min

Tip jedi:

Tip jedi Mesne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sestavine
2 kosa piščančji file
2 kosa Piščančje stegno
1 kos rdeča paprika
1 kos zelena bučka
1 žlička Sladka papirka
1 žlička Karij v prahu
1 ščepec Kajenski poper
1 žlička Rjavi sladkor
4 žlice Jogurt
1 žlica Limonin sok
2 žlici olje
8 kosov lovorov list

Opis

Odlično kosilo je lahko mimogrede na mizi!

Priprava

Mesu odstranimo kožo in ga narežemo na približno enako velike koščke.

Sladko papriko, kari, kajenski poper, sladkor in jogurt zmešamo, dodamo meso in dobro premešamo. Meso pustimo stati najmanj dve uri na hladnem, da se okusi prepojijo.

Papriko očistimo in narežemo na kvadrate, bučko na debelejše koščke. Kose mariniranega mesa, papriko in bučko izmenično nanizamo na kovinska nabodala in vse premažemo z mešanico olja in limoninega soka.

Če imamo sveže lovorove liste, tudi te nanizamo med kose mesa. Nabodala spečemo na žaru ali pod vklopljenim žarom v pečici.