
Piščančja nabodala z zelenjavo
Sestavine | |
---|---|
2 kosa | piščančji file |
2 kosa | Piščančje stegno |
1 kos | rdeča paprika |
1 kos | zelena bučka |
1 žlička | Sladka papirka |
1 žlička | Karij v prahu |
1 ščepec | Kajenski poper |
1 žlička | Rjavi sladkor |
4 žlice | Jogurt |
1 žlica | Limonin sok |
2 žlici | olje |
8 kosov | lovorov list |
Opis
Odlično kosilo je lahko mimogrede na mizi!
Priprava
Mesu odstranimo kožo in ga narežemo na približno enako velike koščke.
Sladko papriko, kari, kajenski poper, sladkor in jogurt zmešamo, dodamo meso in dobro premešamo. Meso pustimo stati najmanj dve uri na hladnem, da se okusi prepojijo.
Papriko očistimo in narežemo na kvadrate, bučko na debelejše koščke. Kose mariniranega mesa, papriko in bučko izmenično nanizamo na kovinska nabodala in vse premažemo z mešanico olja in limoninega soka.
Če imamo sveže lovorove liste, tudi te nanizamo med kose mesa. Nabodala spečemo na žaru ali pod vklopljenim žarom v pečici.