|
piščančja fileja |
|
svetle sojine omake |
|
limetinega soka |
|
sezamovega olja |
|
olja za pečenje |
|
praženih arašidov (nesoljenih) |
|
mlade čebulice ali šalotke |
|
česna |
|
praška curry |
|
mletega kumina (azijska začimba |
|
mletega koriandra |
|
tekočega medu |
|
svetle sojine omake |
|
vode |
piščanec, praženi arašidi, začimbe, bolj eksotične sestavine, kakor so sezamovo olje, različne vrste sojine omake in vložene jalapeno paprike, najdemo v večjih trgovinah na policah z azijsko in mehiško hrano. Manj znane začimbe, kakor so kumin, koriander ali kajenski poper, pa bomo našli na bolje založenih policah z začimbami.
Meso narežemo na zrezke, nato na trakove in jih cikcakasto nabodemo na bambusove paličice. Zložimo jih na pladenj in premažemo z mešanico sojine omake, limetinega soka in sezamovega olja.
Za pomako zmiksamo arašide, narezano čebulico ali šalotko, česen, začimbe, med in vodo. Pomako prelijemo v kozico, pristavimo, na zmernem ognju kuhamo in mešamo približno 3 minute, da se omako malo zgosti. Omako lahko pripravimo tudi dan prej in jo nazadnje samo pogrejemo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.