Piščančja nabodalca z arašidovo pomako

Čas priprave:

30 min

Tip jedi:

Mesne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Piščančja nabodalca z arašidovo pomako
Sestavine
Št. oseb
piščančja fileja
svetle sojine omake
limetinega soka
sezamovega olja
olja za pečenje
praženih arašidov (nesoljenih)
mlade čebulice ali šalotke
česna
praška curry
mletega kumina (azijska začimba
mletega koriandra
tekočega medu
svetle sojine omake
vode

Opis

piščanec, praženi arašidi, začimbe, bolj eksotične sestavine, kakor so sezamovo olje, različne vrste sojine omake in vložene jalapeno paprike, najdemo v večjih trgovinah na policah z azijsko in mehiško hrano. Manj znane začimbe, kakor so kumin, koriander ali kajenski poper, pa bomo našli na bolje založenih policah z začimbami.

Priprava

Meso narežemo na zrezke, nato na trakove in jih cikcakasto nabodemo na bambusove paličice. Zložimo jih na pladenj in premažemo z mešanico sojine omake, limetinega soka in sezamovega olja.

Za pomako zmiksamo arašide, narezano čebulico ali šalotko, česen, začimbe, med in vodo. Pomako prelijemo v kozico, pristavimo, na zmernem ognju kuhamo in mešamo približno 3 minute, da se omako malo zgosti. Omako lahko pripravimo tudi dan prej in jo nazadnje samo pogrejemo.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.