|
piščančjih stegen brez kosti |
|
kraškega pršuta ali pancete |
|
srednje velikih krompirjev |
|
olja |
|
stopljenega masla |
|
soli |
|
popra |
|
zdrobljenega rožmarina in timijana |
|
čiste juhe |
krompir, piščančja stegna, slanina ali pršut
Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Krompirje olupimo, vsakega prerežemo in na obli strani večkrat zarežemo, vendar ne prerežemo do konca. Polovičke krompirja zložimo v naoljen pekač, solimo in popramo ter pokapljamo s stopljenim maslom, da steče med zareze.
Piščančja stegna, ki smo jim odstranili kožo, solimo, popramo in vsak kos ovijemo v rezino pršuta ali pancete. Zložimo jih v pekač, vse potresemo z rožmarinom, prilijemo vročo juho in pekač postavimo v ogreto pečico ter pečemo približno 40 minut, da se krompir zmehča in meso speče.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.