Piščančja stegna s krompirjem v pekaču

Čas priprave:

40 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Piščančja stegna s krompirjem v pekaču
Sestavine
Št. oseb
piščančjih stegen brez kosti
kraškega pršuta ali pancete
srednje velikih krompirjev
olja
stopljenega masla
soli
popra
zdrobljenega rožmarina in timijana
čiste juhe

Opis

krompir, piščančja stegna, slanina ali pršut

Priprava

Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Krompirje olupimo, vsakega prerežemo in na obli strani večkrat zarežemo, vendar ne prerežemo do konca. Polovičke krompirja zložimo v naoljen pekač, solimo in popramo ter pokapljamo s stopljenim maslom, da steče med zareze.

Piščančja stegna, ki smo jim odstranili kožo, solimo, popramo in vsak kos ovijemo v rezino pršuta ali pancete. Zložimo jih v pekač, vse potresemo z rožmarinom, prilijemo vročo juho in pekač postavimo v ogreto pečico ter pečemo približno 40 minut, da se krompir zmehča in meso speče.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.