Piščančji kari s čilijem in kokosom

Čas priprave:

30 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Piščančji kari s čilijem in kokosom
Sestavine
Št. oseb
piščančjega fileja
manjši rdeči čebuli
česna
rdeč čili
nastrganega svežega ingverja
masla
kurkume
zmletega kardamoma
mletega korinadra
kumina (azijska začimba)
kokosovega mleka

Opis

piščanec, kari, čili

Priprava

Meso narežemo na od 2 do 3 cm velike kocke. Čebulo olupimo in narežemo na lističe, česen na drobno sesekljamo. Čili narežemo na kolobarčke in ga očistimo semen.

V posodi stopimo maslo, dodamo čebulo, česen in ingver, mešamo ter popražimo, da čebula postekleni. Dodamo kurkumo, kardamom, koriander in kumin, mešamo ter pražimo še 2 minuti.

. Dodamo kocke piščanca in mešamo, da se meso z vseh strani popeče. Solimo, premešamo, prilijemo kokosovo mleko in na blagem ognju pokrito kuhamo približno 15 minut, da je meso mehko. Ponudimo s kuhanim ali dušenim belim dolgozrnatim rižem basmati.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.