|
piščančjega fileja |
|
manjši rdeči čebuli |
|
česna |
|
rdeč čili |
|
nastrganega svežega ingverja |
|
masla |
|
kurkume |
|
zmletega kardamoma |
|
mletega korinadra |
|
kumina (azijska začimba) |
|
kokosovega mleka |
piščanec, kari, čili
Meso narežemo na od 2 do 3 cm velike kocke. Čebulo olupimo in narežemo na lističe, česen na drobno sesekljamo. Čili narežemo na kolobarčke in ga očistimo semen.
V posodi stopimo maslo, dodamo čebulo, česen in ingver, mešamo ter popražimo, da čebula postekleni. Dodamo kurkumo, kardamom, koriander in kumin, mešamo ter pražimo še 2 minuti.
. Dodamo kocke piščanca in mešamo, da se meso z vseh strani popeče. Solimo, premešamo, prilijemo kokosovo mleko in na blagem ognju pokrito kuhamo približno 15 minut, da je meso mehko. Ponudimo s kuhanim ali dušenim belim dolgozrnatim rižem basmati.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.