|
stročjega fižola |
|
majhna glava cvetače |
|
baby korenčka (lahko zamrznjenega) |
|
mlade čebulice ali 1 čebula |
|
rdeč čili |
|
olja ali masla |
|
kurkume |
|
nastrganega ingverja |
|
kumina (azijska začimba) |
|
žafranovih nitk |
|
soli |
|
popra |
|
tekočega jogurta |
|
sesekljanega svežega koriandra ali peteršilja |
stročji fižol, cvetača, korenje
Zelenjavo očistimo, cvetačo razdelimo na cvetke, fižol narežemo na koščke. Čebulice z zelenjem vred zrežemo na koleščke, če uporabimo čebulo, jo narežemo na lističe. Čili na drobno zrežemo. Fižol, cvetačo in korenček v vreli slani vodi kuhamo 5 minut.
V posodi segrejemo olje ali stopimo maslo, dodamo čili, kurkumo, ingver in kumin, premešamo, nato dodamo čebulico in jo malo popražimo, da se zmehča. Zelenjavo s penovko poberemo iz vode in jo damo v posodo, solimo in popramo ter mešamo in pražimo 1 minuto. Nato prilijemo malo vode od kuhanja zelenjave, dodamo žafran in pokrito dušimo še toliko časa, da se fižol skuha.
Nazadnje jedi primešamo jogurt in na blagem ognju kuhamo še 2 minuti, odstavimo in potresemo s svežim koriandrom ali peteršiljem.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.