|
na kose narezanega piščanca |
|
na trakove narezane šunke ali mesnate slanine |
|
sesekljana bela čebula |
|
očiščenega mladega korenčka (lahko zamrznjenega) |
|
belušne zelene |
|
šampinjonov |
|
zamrznjenega graha |
|
olivnega olja |
|
suhega belega vina |
|
soli |
|
popra |
|
sesekljanega svežega peteršilja |
gobe, grah, piščanec
Meso solimo in popramo. Zeleno in gobe narežemo na rezinice. V široki posodi segrejemo olje, dodamo šunko in kose piščanca ter jih z vseh strani na hitro popečemo. Nato meso preložimo na krožnik, na maščobo damo čebulo, korenček in rezinice zelene. Mešamo in pražimo samo toliko časa, da čebula postekleni. Nato dodamo gobe in še malo popražimo.
Meso damo nazaj v posodo, prilijemo vino in premešamo. Nato dodamo grah, prilijemo 6 dl vroče vode, zavremo, dosolimo in na zmernem ognju pokrito kuhamo približno 35 minut, da je meso mehko. Jed nazadnje potresemo s svežim peteršiljem.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.