Piščančji ragu z gobami

Čas priprave:

1 h 5 min

Tip jedi:

Juhe in jedi na žlico

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Piščančji ragu z gobami
Sestavine
Št. oseb
na kose narezanega piščanca
na trakove narezane šunke ali mesnate slanine
sesekljana bela čebula
očiščenega mladega korenčka (lahko zamrznjenega)
belušne zelene
šampinjonov
zamrznjenega graha
olivnega olja
suhega belega vina
soli
popra
sesekljanega svežega peteršilja

Opis

gobe, grah, piščanec

Priprava

Meso solimo in popramo. Zeleno in gobe narežemo na rezinice. V široki posodi segrejemo olje, dodamo šunko in kose piščanca ter jih z vseh strani na hitro popečemo. Nato meso preložimo na krožnik, na maščobo damo čebulo, korenček in rezinice zelene. Mešamo in pražimo samo toliko časa, da čebula postekleni. Nato dodamo gobe in še malo popražimo.

Meso damo nazaj v posodo, prilijemo vino in premešamo. Nato dodamo grah, prilijemo 6 dl vroče vode, zavremo, dosolimo in na zmernem ognju pokrito kuhamo približno 35 minut, da je meso mehko. Jed nazadnje potresemo s svežim peteršiljem.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.