Preprost mesni fondi s čebulno salso in ajvarjevo omako

Čas priprave:

25 min

Tip jedi:

Predjedi in prigrizki

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Preprost mesni fondi s čebulno salso in ajvarjevo omako
Sestavine
Št. oseb
olja
rdeči čebuli
mlade koruze
sesekljanega svežega peteršilja
soli
popra
olivnega olja
belega vinskega ali jabolčnega kisa
ajvarja
gorčice
na 2 cm velike kocke narezan piščančji ali puranji file

Opis

Za mesni fondi vnaprej primerno narežemo meso in pripravimo različne tople ali hladne omake. Ko pridejo gostje, pa postavimo na mizo gorilnik s posodo z vrelim oljem, poleg damo posodice z omakami in nato si jedci mesne grižljaje v vrelem olju ocvrejo sami.

Priprava

Za čebulno salso najprej olupimo čebulo, jo zrežemo na drobne kocke, dodamo odcejeno koruzo in sesekljan peteršilj. Posolimo in popramo, prelijemo z olivnim oljem in kisom ter premešamo.

Za ajvarjevo omako ajvarju primešamo gorčico in hren.

V posodi za fondi segrejemo olje, vse postavimo na mizo, kjer si jedci kose mesa nabadajo na vilice, jih spečejo v vrelem olju in pomakajo v salso in omako.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.