|
olja |
|
rdeči čebuli |
|
mlade koruze |
|
sesekljanega svežega peteršilja |
|
soli |
|
popra |
|
olivnega olja |
|
belega vinskega ali jabolčnega kisa |
|
ajvarja |
|
gorčice |
|
na 2 cm velike kocke narezan piščančji ali puranji file |
Za mesni fondi vnaprej primerno narežemo meso in pripravimo različne tople ali hladne omake. Ko pridejo gostje, pa postavimo na mizo gorilnik s posodo z vrelim oljem, poleg damo posodice z omakami in nato si jedci mesne grižljaje v vrelem olju ocvrejo sami.
Za čebulno salso najprej olupimo čebulo, jo zrežemo na drobne kocke, dodamo odcejeno koruzo in sesekljan peteršilj. Posolimo in popramo, prelijemo z olivnim oljem in kisom ter premešamo.
Za ajvarjevo omako ajvarju primešamo gorčico in hren.
V posodi za fondi segrejemo olje, vse postavimo na mizo, kjer si jedci kose mesa nabadajo na vilice, jih spečejo v vrelem olju in pomakajo v salso in omako.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.