Sardoni iz pečice

Čas priprave:

35 min

Tip jedi:

Ribje jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sardoni iz pečice
Sestavine
Št. oseb
sardonov
olivnega olja
sesekljanega svežega peteršilja
česna
kaper v kisu
soli
popra

Opis

sardoni, olivno olje, sesekljan svež peteršilj, česen...

Priprava

Sardonom odstranimo glave in drobovje, jih speremo pod tekočo mrzlo vodo in osušimo na papirnatih brisačah. Pečico ogrejemo na 180 stopinj.

Plitev pekač namastimo z 1 žlico olja, nato vanj zložimo sardone. Sesekljan peteršilj, česen in sesekljane kapre zmešamo z 1 žlico olja, solimo in popramo ter razporedimo po sardonih. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 20 minut. Ponudimo toplo s popečeno polento ali hladno s kruhom kot predjed.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.