|
piščanec |
|
španskega pršuta (lahko kraškega) |
|
stroki česna |
|
velika čebula |
|
nasekljanega svežega paradižnika |
|
mesnata rdeča paprika |
|
mesnata zelena paprika |
|
olivnega olja |
|
sveže mlet črni poper |
|
soli |
Paprika, sladka in pekoča, naj bo sveža, posušena ali dimljena, ki jo uporabljajo celo in mleto, ima v španski kuhinji pomembno mesto. Zlasti v pokrajinah Aragona in Rioja (izgovorimo Rioha) perutnino, jagnjetino in divjačino pripravljajo al chilindron, kar pomeni s svežo papriko, ki tem jedem daje izjemen okus.
Piščanca narežemo na kose, solimo in popramo. Česen olupimo, čebulo olupimo in na drobno sesekljamo. Pršut na drobno zrežemo. Papriko očistimo in narežemo na trakce.
V široki posodi segrejemo olje, dodamo olupljene stroke česna, popražimo, da česen zadiši, nato ga odstranimo. V posodo damo kose piščanca, sesekljano čebulo in pršut. Mešamo in pražimo, da meso spremeni barvo.
Ko čebula postekleni, dodamo trakce paprike in nasekljan paradižnik, solimo in popramo. Popražimo, premešamo in na zmernem ognju pokrito dušimo še približno 45 minut, da je meso mehko.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.