kitara
Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž Šegula

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Piščanec s papriko po špansko

Čas priprave:

1 h 5 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Piščanec s papriko po špansko
Sestavine
Št. oseb
piščanec
španskega pršuta (lahko kraškega)
stroki česna
velika čebula
nasekljanega svežega paradižnika
mesnata rdeča paprika
mesnata zelena paprika
olivnega olja
sveže mlet črni poper
soli

Opis

Paprika, sladka in pekoča, naj bo sveža, posušena ali dimljena, ki jo uporabljajo celo in mleto, ima v španski kuhinji pomembno mesto. Zlasti v pokrajinah Aragona in Rioja (izgovorimo Rioha) perutnino, jagnjetino in divjačino pripravljajo al chilindron, kar pomeni s svežo papriko, ki tem jedem daje izjemen okus.

Priprava

Piščanca narežemo na kose, solimo in popramo. Česen olupimo, čebulo olupimo in na drobno sesekljamo. Pršut na drobno zrežemo. Papriko očistimo in narežemo na trakce.

V široki posodi segrejemo olje, dodamo olupljene stroke česna, popražimo, da česen zadiši, nato ga odstranimo. V posodo damo kose piščanca, sesekljano čebulo in pršut. Mešamo in pražimo, da meso spremeni barvo.

Ko čebula postekleni, dodamo trakce paprike in nasekljan paradižnik, solimo in popramo. Popražimo, premešamo in na zmernem ognju pokrito dušimo še približno 45 minut, da je meso mehko.

#obraziavenija
obraziavenija