|
moke |
|
masla ali margarine |
|
skute |
|
jajca |
|
pločevink lososa v slanici |
|
soli in popra |
|
sesekljanega peteršilja |
|
sesekljanega drobnjaka (lahko tudi posušenega) |
moka, skuta, losos v slanici, sesekljan peteršilj...
Moko pomešamo z 1 žličko soli, dodamo na kockice narezano maščobo in jo s prsti vtremo v moko, da dobimo drobtinasto zmes. Dodamo od 3 do 4 žlice tople vode in na hitro zgnetemo v testo. Na pomokani delovni površini ga zvaljamo, položimo v pekač, ki smo ga namazali z maslom, in robove, ki segajo čez obod pekača, odrežemo.
V skledi z metlico stepemo jajci, dodamo odcejeno skuto, nadrobljeno meso lososa, solimo in popramo, dodamo peteršilj in drobnjak ter vse dobro premešamo.
Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Nadev damo na testo in površino poravnamo. Pekač postavimo v ogreto pečico in najprej s spodnje strani pečemo 15 minut, nato pa z obeh strani še 15 minut. Še toplo ali mlačno pito razrežemo in postrežemo kot predjed ali samostojno jed s solato.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.