Pita z artičokami

Čas priprave:

35 min

Tip jedi:

Zelenjavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Pita z artičokami
Sestavine
Št. oseb
odmrznjenega listnatega testa
srčki artičok (lahko tudi zamrznjeni)
naribanega sira
sladke smetane
jajce
rumenjak
soli
popra

Opis

listnato testo, artičoke, sir

Priprava

Srčke artičok v slani vodi kuhamo do mehkega, nato jih dobro odcedimo. V skledi zmešamo jajce, rumenjak in sir, dodamo odcejene artičoke, premešamo, solimo in popramo.

Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Testo zvaljamo v večji in manjši krog. Z večjim krogom testa obložimo dno in stene manjšega plitvega pekača in nanj stresemo pripravljen nadev. Pito pokrijemo z manjšim krogom testa, robove dobro stisnemo in na sredini pokrova naredimo 1 ali 2 luknji oziroma zarezi, da bo lahko uhajala para.

Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo 35 minut. Pečeno pito pustimo, da se malo ohladi, nato jo zvrnemo iz pekača, razrežemo in še toplo postrežemo kot toplo začetno jed.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.