zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Pita z artičokami

Čas priprave:

35 min

Tip jedi:

Zelenjavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Pita z artičokami
Sestavine
Št. oseb
odmrznjenega listnatega testa
srčki artičok (lahko tudi zamrznjeni)
naribanega sira
sladke smetane
jajce
rumenjak
soli
popra

Opis

listnato testo, artičoke, sir

Priprava

Srčke artičok v slani vodi kuhamo do mehkega, nato jih dobro odcedimo. V skledi zmešamo jajce, rumenjak in sir, dodamo odcejene artičoke, premešamo, solimo in popramo.

Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Testo zvaljamo v večji in manjši krog. Z večjim krogom testa obložimo dno in stene manjšega plitvega pekača in nanj stresemo pripravljen nadev. Pito pokrijemo z manjšim krogom testa, robove dobro stisnemo in na sredini pokrova naredimo 1 ali 2 luknji oziroma zarezi, da bo lahko uhajala para.

Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo 35 minut. Pečeno pito pustimo, da se malo ohladi, nato jo zvrnemo iz pekača, razrežemo in še toplo postrežemo kot toplo začetno jed.