|
odmrznjenega listnatega testa |
|
srčki artičok (lahko tudi zamrznjeni) |
|
naribanega sira |
|
sladke smetane |
|
jajce |
|
rumenjak |
|
soli |
|
popra |
listnato testo, artičoke, sir
Srčke artičok v slani vodi kuhamo do mehkega, nato jih dobro odcedimo. V skledi zmešamo jajce, rumenjak in sir, dodamo odcejene artičoke, premešamo, solimo in popramo.
Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Testo zvaljamo v večji in manjši krog. Z večjim krogom testa obložimo dno in stene manjšega plitvega pekača in nanj stresemo pripravljen nadev. Pito pokrijemo z manjšim krogom testa, robove dobro stisnemo in na sredini pokrova naredimo 1 ali 2 luknji oziroma zarezi, da bo lahko uhajala para.
Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo 35 minut. Pečeno pito pustimo, da se malo ohladi, nato jo zvrnemo iz pekača, razrežemo in še toplo postrežemo kot toplo začetno jed.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.