sekolar, mizna krožna žaga
Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, agencija se ne da

robert fico
Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno začne z besedami

njena.si
njena.si njena.si
Polnjene piščančje prsi

Čas priprave:

45 min

Tip jedi:

Mesne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Polnjene piščančje prsi
Sestavine
Št. oseb
piščančjega fileja
trdo kuhana jajca
graha
na kockice narezanega korenčka
nastrganega parmezana
sladke smetane
škroba
soli
popra
olja

Opis

piščančja prsa, zelenjava, jajca

Priprava

Grah in korenček skuhamo v manjši količini slane vode. Ko je zelenjava kuhana, jo odcedimo in vodo prihranimo. Jajca olupimo in nasekljamo, primešamo zelenjavi, po okusu solimo in popramo. Nato primešamo še parmezan, smetano in škrob.

V vsako polovico piščančjega fileja potisnemo daljši oster nož in naredimo odprtino, da dobimo nekakšno vrečko, ki jo bomo lahko napolnili z nadevom. Odprtino z žličko napolnimo z nadevom in jo nato zašpilimo z zobotrebci, da nadev ne bo uhajal.

V posodi segrejemo olje, dodamo polnjene piščančje fileje, solimo, popramo in jih z vseh strani popečemo. Nato prilijemo malo zelenjavne juhe in na zmernem ognju pokrito dušimo 25 minut. Po potrebi med dušenjem prilijemo še malo juhe.

Ko je meso pečeno, ga v posodi pustimo 10 minut, da se malo ohladi, nato odstranimo zobotrebce in narežemo na rezine.