Polnjene piščančje prsi

Čas priprave:

1 h

Tip jedi:

Mesne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Polnjene piščančje prsi
Sestavine
Št. oseb
polovice piščančjega fileja
v trdo kuhana jajca
graha
na kockice narezanega korenčka
nastrganega parmezana
sladke smetane
škroba
soli
popra
olja

Opis

Kot samostojna jed ali s kuhano zelenjavo in solato

Priprava

Grah in korenček skuhamo v manjši količini slane vode. Ko je zelenjava kuhana, jo odcedimo in vodo prihranimo. Jajca olupimo in nasekljamo, primešamo zelenjavi, po okusu solimo in popramo. Nato primešamo še parmezan, smetano in škrob.

V vsako polovico piščančjega fileja potisnemo daljši oster nož in naredimo odprtino, da dobimo nekakšno vrečko, ki jo bomo lahko napolnili z nadevom. Odprtino z žličko napolnimo z nadevom in jo nato zašpilimo z zobotrebci, da nadev ne bo uhajal.

V posodi segrejemo olje, dodamo polnjene piščančje fileje, solimo, popramo in jih z vseh strani popečemo. Nato prilijemo malo zelenjavne juhe in na zmernem ognju pokrito dušimo 25 minut. Po potrebi med dušenjem prilijemo še malo juhe.

Ko je meso pečeno, ga v posodi pustimo 10 minut, da se malo ohladi, nato odstranimo zobotrebce in narežemo na rezine.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.