|
polovice piščančjega fileja |
|
v trdo kuhana jajca |
|
graha |
|
na kockice narezanega korenčka |
|
nastrganega parmezana |
|
sladke smetane |
|
škroba |
|
soli |
|
popra |
|
olja |
Kot samostojna jed ali s kuhano zelenjavo in solato
Grah in korenček skuhamo v manjši količini slane vode. Ko je zelenjava kuhana, jo odcedimo in vodo prihranimo. Jajca olupimo in nasekljamo, primešamo zelenjavi, po okusu solimo in popramo. Nato primešamo še parmezan, smetano in škrob.
V vsako polovico piščančjega fileja potisnemo daljši oster nož in naredimo odprtino, da dobimo nekakšno vrečko, ki jo bomo lahko napolnili z nadevom. Odprtino z žličko napolnimo z nadevom in jo nato zašpilimo z zobotrebci, da nadev ne bo uhajal.
V posodi segrejemo olje, dodamo polnjene piščančje fileje, solimo, popramo in jih z vseh strani popečemo. Nato prilijemo malo zelenjavne juhe in na zmernem ognju pokrito dušimo 25 minut. Po potrebi med dušenjem prilijemo še malo juhe.
Ko je meso pečeno, ga v posodi pustimo 10 minut, da se malo ohladi, nato odstranimo zobotrebce in narežemo na rezine.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.