zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Polžki s šparglji za predjed

Čas priprave:

15 min

Tip jedi:

Predjedi in prigrizki

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Polžki s šparglji za predjed
Sestavine
Št. oseb
odmrznjenega listnatega testa
kuhana šparglja
jajce
parmezana
smetane
drobtin
soli
popra

Opis

listnato testo, šparglji, jajce

Priprava

V skledici stepemo jajce, solimo in popramo, primešamo parmezan in smetano ter pustimo stati 10 minut. Testo na pomokani delovni površini razvaljamo v približno 25 cm dolg pravokotnik. Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Velik plitev pekač obložimo s papirjem za peko.

Jajčni zmesi dodamo toliko drobtin, da se zgosti, vendar ostane mazava. Zmes namažemo na testo, na daljši rob položimo šparglja in ne preveč na tesno zvijemo. Zvitek narežemo na 12 za prst debelih koščkov in jih zložimo na pekač. Med polžki mora biti dovolj prostora, ker se med pečenjem razlezejo.

Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 18 minut, da se polžki zlato in hrustljavo zapečejo. Ponudimo še tople ali ohlajene kot predjed ali prigrizek k pijači.