|
odmrznjenega listnatega testa |
|
kuhana šparglja |
|
jajce |
|
parmezana |
|
smetane |
|
drobtin |
|
soli |
|
popra |
listnato testo, šparglji, jajce
V skledici stepemo jajce, solimo in popramo, primešamo parmezan in smetano ter pustimo stati 10 minut. Testo na pomokani delovni površini razvaljamo v približno 25 cm dolg pravokotnik. Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Velik plitev pekač obložimo s papirjem za peko.
Jajčni zmesi dodamo toliko drobtin, da se zgosti, vendar ostane mazava. Zmes namažemo na testo, na daljši rob položimo šparglja in ne preveč na tesno zvijemo. Zvitek narežemo na 12 za prst debelih koščkov in jih zložimo na pekač. Med polžki mora biti dovolj prostora, ker se med pečenjem razlezejo.
Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 18 minut, da se polžki zlato in hrustljavo zapečejo. Ponudimo še tople ali ohlajene kot predjed ali prigrizek k pijači.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.