Pita z grahom

Čas priprave:

25 min

Tip jedi:

Predjedi in prigrizki

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Pita z grahom
Sestavine
Št. oseb
200.0 g
graha (lahko zamrznjenega)
200.0 g
korenja
2.0 kos
stebli pora
200.0 g
kisle smetane
2.0 kos
jajci
1.0 scepec
soli
1.0 scepec
popra
100.0 g
na kockice narezanega pršuta ali šunke (po želji)
250.0 g
zamrznjenega listnatega testa
25.0 g
masla ali margarine
100.0 g
na grobo naribanega poltrdega sira

Opis

listnato testo, grah, korenje

Priprava

Zelenjavo očistimo, por narežemo na koleščke, korenje na grobo naribamo. Plitev model namažemo z maslom. V ponvi stopimo preostalo maslo, dodamo por, korenje in grah, mešamo in popražimo, da se vse malo zmehča, vendar por ne sme porumeneti. Nato prilijemo nekaj žlic vode in dušimo še nekaj minut, da tekočina povre. Odstavimo in pustimo, da se malo ohladi.

Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Testo zvaljamo in položimo v model, kar gleda čez rob, odrežemo. V skledi z metlico stepemo jajci, primešamo kislo smetano, nato dodamo ohlajeno zelenjavo, po želji dodamo še pršut ali šunko, solimo in popramo. Nadev stresemo na testo in ga potresemo s sirom. Model postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 25 minut.

Prijavite se na e-novice