|
piščanec |
|
jajce |
|
Moka (tip 400) |
|
Drobtine |
|
sol |
|
oljčno olje |
|
Olje za cvetje |
Je čas za nove recepte in nove okuse? Zakaj si ne bi pomagali z odličnimi recepti, ki so jih pri Perutnini Ptuj pripravili s priznanimi slovenskimi kuharji? Recepte so objavili na Pišek TV, na spletni strani Perutnine Ptuj. Delo ni bilo mačji kašelj, saj so z voditeljico Mojco Mavec snemali pri različnih kuharjih v različnih slovenskih gostilnah. Zdaj pa se bodo te oddaje zavrtele še na 24 Kitchen. Tokrat vam predstavljamo recept za priljubljeno ocvrto piščančje meso »Pohan pišek«, ki ga je za Pišek TV pripravila Špela Šuc iz Gostilne pri Mari.
Piščanca razkosamo in mu odstranimo kožo. Kose nato operemo in solimo.
V eno skledo presejemo moko, v drugi razžvrkljamo jajca, ki jim dodamo oljčno olje, v tretjo skledo pa stresemo drobtine. Kose piščanca najprej izdatno pomokamo, nato pomočimo v jajca, na koncu pa poskrbimo, da imajo enakomerno skorjico iz drobtin.
Piščanca v vročem olju cvremo od 20 do 25 minut. Da je zares pripravljen, se prepričamo z merjenjem njegove središčne temperature z vbodnim termometrom.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.