nadzornasoba Svet24.si

Na intenzivnem covidnem oddelku: 40 minut ...

mandarine Svet24.si

Pri nas prijavili hrvaške mandarine, ki so ...

Bryan Adams Svet24.si

Bryan Adams pozitiven – že drugič v enem mesecu!

janez jansa ek Reporter.si

Zakaj Janša ne pove, kaj zameri evropskima ...

Dikaucic-interpel Necenzurirano

Vladavina lopovov #kolumna

Tanja Ribic 50_01 Odkrito.si

Tanja Ribič: RESNICE ne moreš skriti!

ronaldo pink Ekipa24.si

Prosila Ronalda in DOBILA! Ameriška zvezdnica ...

Čas priprave:

Skupni čas 1 h 25 min

Tip jedi:

Tip jedi Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sestavine
2 kg piščanec
3 kosi jajce
300 g Moka (tip 400)
300 g Drobtine
3 ščepci sol
1 žlička oljčno olje
1 dl Olje za cvetje

Opis

Je čas za nove recepte in nove okuse? Zakaj si ne bi pomagali z odličnimi recepti, ki so jih pri Perutnini Ptuj pripravili s priznanimi slovenskimi kuharji? Recepte so objavili na Pišek TV, na spletni strani Perutnine Ptuj. Delo ni bilo mačji kašelj, saj so z voditeljico Mojco Mavec snemali pri različnih kuharjih v različnih slovenskih gostilnah. Zdaj pa se bodo te oddaje zavrtele še na 24 Kitchen. Tokrat vam predstavljamo recept za priljubljeno ocvrto piščančje meso »Pohan pišek«, ki ga je za Pišek TV pripravila Špela Šuc iz Gostilne pri Mari.

Priprava

Piščanca razkosamo in mu odstranimo kožo. Kose nato operemo in solimo.

V eno skledo presejemo moko, v drugi razžvrkljamo jajca, ki jim dodamo oljčno olje, v tretjo skledo pa stresemo drobtine. Kose piščanca najprej izdatno pomokamo, nato pomočimo v jajca, na koncu pa poskrbimo, da imajo enakomerno skorjico iz drobtin.

Piščanca v vročem olju cvremo od 20 do 25 minut. Da je zares pripravljen, se prepričamo z merjenjem njegove središčne temperature z vbodnim termometrom.