mikrofon, govorec Svet24.si

»Stojimo na robu prepada, ampak mi bomo naredili ...

kraj zločina, preiskava, splošna Svet24.si

46-letniku so prestrelili stopalo

Tatjana Bobnar_11 Necenzurirano

Igra Tatjane Bobnar in napad na Roberta Goloba ...

Podlunsek Cirrus SR22 -xx Reporter.si

Če z državo zaslužiš 56 milijonov evrov, si ...

spanija madrid Ekipa24.si

Zgodovinsko slavje in pretepi v Madridu! Pele so ...

Kraljica Elizabeta II. in Princ Charles Odkrito.si

Kraljica je imela raka: vsi so vedeli, le Harry in...

doncic smith dallas Ekipa24.si

Glejte, kaj mu je naredil Dončić: Finney-Smith o...

Čas priprave:

Skupni čas 1 h 25 min

Tip jedi:

Tip jedi Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sestavine
2 kg piščanec
3 kosi jajce
300 g Moka (tip 400)
300 g Drobtine
3 ščepci sol
1 žlička oljčno olje
1 dl Olje za cvetje

Opis

Je čas za nove recepte in nove okuse? Zakaj si ne bi pomagali z odličnimi recepti, ki so jih pri Perutnini Ptuj pripravili s priznanimi slovenskimi kuharji? Recepte so objavili na Pišek TV, na spletni strani Perutnine Ptuj. Delo ni bilo mačji kašelj, saj so z voditeljico Mojco Mavec snemali pri različnih kuharjih v različnih slovenskih gostilnah. Zdaj pa se bodo te oddaje zavrtele še na 24 Kitchen. Tokrat vam predstavljamo recept za priljubljeno ocvrto piščančje meso »Pohan pišek«, ki ga je za Pišek TV pripravila Špela Šuc iz Gostilne pri Mari.

Priprava

Piščanca razkosamo in mu odstranimo kožo. Kose nato operemo in solimo.

V eno skledo presejemo moko, v drugi razžvrkljamo jajca, ki jim dodamo oljčno olje, v tretjo skledo pa stresemo drobtine. Kose piščanca najprej izdatno pomokamo, nato pomočimo v jajca, na koncu pa poskrbimo, da imajo enakomerno skorjico iz drobtin.

Piščanca v vročem olju cvremo od 20 do 25 minut. Da je zares pripravljen, se prepričamo z merjenjem njegove središčne temperature z vbodnim termometrom.