Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

1709556859-172a8714-1709556621461
Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine "doping" za visoke dobičke zasebnikov.

njena.si
njena.si njena.si
»Pohan pišek«

Čas priprave:

1 h 25 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
»Pohan pišek«
Sestavine
Št. oseb
piščanec
jajce
Moka (tip 400)
Drobtine
sol
oljčno olje
Olje za cvetje

Opis

Je čas za nove recepte in nove okuse? Zakaj si ne bi pomagali z odličnimi recepti, ki so jih pri Perutnini Ptuj pripravili s priznanimi slovenskimi kuharji? Recepte so objavili na Pišek TV, na spletni strani Perutnine Ptuj. Delo ni bilo mačji kašelj, saj so z voditeljico Mojco Mavec snemali pri različnih kuharjih v različnih slovenskih gostilnah. Zdaj pa se bodo te oddaje zavrtele še na 24 Kitchen. Tokrat vam predstavljamo recept za priljubljeno ocvrto piščančje meso »Pohan pišek«, ki ga je za Pišek TV pripravila Špela Šuc iz Gostilne pri Mari.

Priprava

Piščanca razkosamo in mu odstranimo kožo. Kose nato operemo in solimo.

V eno skledo presejemo moko, v drugi razžvrkljamo jajca, ki jim dodamo oljčno olje, v tretjo skledo pa stresemo drobtine. Kose piščanca najprej izdatno pomokamo, nato pomočimo v jajca, na koncu pa poskrbimo, da imajo enakomerno skorjico iz drobtin.

Piščanca v vročem olju cvremo od 20 do 25 minut. Da je zares pripravljen, se prepričamo z merjenjem njegove središčne temperature z vbodnim termometrom.