|
mleko |
|
Polenta |
|
sol |
|
Sveže nariban parmezan |
|
jajce |
|
Namaz Rio Mare Paté z limoninim sokom |
|
Sveža mlada rukola |
|
Kis |
|
oljčno olje |
|
Črni poper |
|
sol |
Preizkusite polentine rezine z namazom Rio Mare Paté z limoninim sokom, rukolo in poširanim jajcem. Recept je pripravila Ana Žontar Kristanc.
Mleko solimo in ga segrejemo do točke, ko skoraj zavre, nato pa vanj vmešamo polento in kuhamo, dokler se ta ne zgosti.
Primešamo parmezan in mešanico prelijemo v štirikoten pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Ko je polenta ohlajena in učvrščena, jo razrežemo na kocke ali kroge.
Rukolo zmešamo s soljo, kisom in oljem. Na rezine polente namažemo Rio Mare Paté z limoninim sokom ter nanj položimo malce začinjene rukole, nato pa na vrh položimo poširano jajce.
Vse skupaj popramo z grobo mletim črnim poprom in takoj postrežemo. Buon appetito!
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.