
Polentine rezine z namazom
Sestavine | |
---|---|
400 ml | mleko |
100 g | Polenta |
0 žličke | sol |
3 žlice | Sveže nariban parmezan |
6 kosov | jajce |
100 g | Namaz Rio Mare Paté z limoninim sokom |
2 pesti | Sveža mlada rukola |
2 žlici | Kis |
1 žlica | oljčno olje |
1 ščepec | Črni poper |
1 ščepec | sol |
Opis
Preizkusite polentine rezine z namazom Rio Mare Paté z limoninim sokom, rukolo in poširanim jajcem. Recept je pripravila Ana Žontar Kristanc.
Priprava
Mleko solimo in ga segrejemo do točke, ko skoraj zavre, nato pa vanj vmešamo polento in kuhamo, dokler se ta ne zgosti.
Primešamo parmezan in mešanico prelijemo v štirikoten pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Ko je polenta ohlajena in učvrščena, jo razrežemo na kocke ali kroge.
Rukolo zmešamo s soljo, kisom in oljem. Na rezine polente namažemo Rio Mare Paté z limoninim sokom ter nanj položimo malce začinjene rukole, nato pa na vrh položimo poširano jajce.
Vse skupaj popramo z grobo mletim črnim poprom in takoj postrežemo. Buon appetito!
