ineza sotler 2 Dobra karma

V svoji bitki z rakom znana Slovenka vidi pekel in...

vinjeta Svet24.si

Kako do brezplačne vinjete?

jankovic makarovic bobo Reporter.si

Dom Jankovićevih privilegirancev: ljubljanski ...

andrej-baković Svet24.si

Andrej iz Ljubljane je covid-19 izkusil na lastni ...

janez-cigler-kralj Necenzurirano

Minister Cigler-Kralj denar za ranljive dal ...

arthur-chatto Odkrito.si

Spoznajte seksi pranečaka britanske kraljice

ugodno-oddam-sina Njena.si

Ugodno oddam sina: Nova TV komentirala burne ...

Čas priprave:

Skupni čas 45 min

Tip jedi:

Tip jedi Predjedi in prigrizki

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sestavine
400 ml mleko
100 g Polenta
0 žličke sol
3 žlice Sveže nariban parmezan
6 kosov jajce
100 g Namaz Rio Mare Paté z limoninim sokom
2 pesti Sveža mlada rukola
2 žlici Kis
1 žlica oljčno olje
1 ščepec Črni poper
1 ščepec sol

Opis

Preizkusite polentine rezine z namazom Rio Mare Paté z limoninim sokom, rukolo in poširanim jajcem. Recept je pripravila Ana Žontar Kristanc.

Priprava

Mleko solimo in ga segrejemo do točke, ko skoraj zavre, nato pa vanj vmešamo polento in kuhamo, dokler se ta ne zgosti.

Primešamo parmezan in mešanico prelijemo v štirikoten pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Ko je polenta ohlajena in učvrščena, jo razrežemo na kocke ali kroge.

Rukolo zmešamo s soljo, kisom in oljem. Na rezine polente namažemo Rio Mare Paté z limoninim sokom ter nanj položimo malce začinjene rukole, nato pa na vrh položimo poširano jajce.

Vse skupaj popramo z grobo mletim črnim poprom in takoj postrežemo. Buon appetito!