|
instantnega koruznega zdroba |
|
sira feta |
|
jajce |
|
čebule |
|
jajčevec |
|
rdeča in 1 rumena ali zelena paprika |
|
zelena bučka |
|
paradižniki |
|
olivnega olja |
|
sol in poper |
|
sveže bazilike ali 1 ščep posušene |
polenta, sir feta, zelenjava
Čebulo olupimo in na drobno sesekljamo, drugo zelenjavo očistimo in narežemo na kockice. V široki posodi segrejemo 3 žlice olja, dodamo čebulo, kocke jajčevca in paprike, pražimo in mešamo približno 10 minut, da se zelenjava zmehča. Nato dodamo kockice bučke in paradižnika, solimo in popramo, dodamo nasekljano baziliko, premešamo in pokrito dušimo še približno 10 minut.
Medtem zavremo vodo za polento, solimo, dodamo 1 žlico olja in zakuhamo zdrob. Kuhamo in mešamo 2 minuti ter odstavimo. Jajce stepemo, sir feta narežemo na kockice, modelčke ali skodelice oplaknemo s hladno vodo. Polenti primešamo jajce. Na dno vsakega modelčka damo malo polente, nanjo damo nekaj kockic sira feta, pokrijemo s polento in postopek ponovimo.
Polento zvrnemo iz modelčkov na krožnike, prelijemo z zelenjavno omako, okrasimo z baziliko in ponudimo
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.