Polenta s feto in zelenjavno omako

Čas priprave:

40 min

Tip jedi:

Zelenjavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Polenta s feto in zelenjavno omako
Sestavine
Št. oseb
instantnega koruznega zdroba
sira feta
jajce
čebule
jajčevec
rdeča in 1 rumena ali zelena paprika
zelena bučka
paradižniki
olivnega olja
sol in poper
sveže bazilike ali 1 ščep posušene

Opis

polenta, sir feta, zelenjava

Priprava

Čebulo olupimo in na drobno sesekljamo, drugo zelenjavo očistimo in narežemo na kockice. V široki posodi segrejemo 3 žlice olja, dodamo čebulo, kocke jajčevca in paprike, pražimo in mešamo približno 10 minut, da se zelenjava zmehča. Nato dodamo kockice bučke in paradižnika, solimo in popramo, dodamo nasekljano baziliko, premešamo in pokrito dušimo še približno 10 minut.

Medtem zavremo vodo za polento, solimo, dodamo 1 žlico olja in zakuhamo zdrob. Kuhamo in mešamo 2 minuti ter odstavimo. Jajce stepemo, sir feta narežemo na kockice, modelčke ali skodelice oplaknemo s hladno vodo. Polenti primešamo jajce. Na dno vsakega modelčka damo malo polente, nanjo damo nekaj kockic sira feta, pokrijemo s polento in postopek ponovimo.

Polento zvrnemo iz modelčkov na krožnike, prelijemo z zelenjavno omako, okrasimo z baziliko in ponudimo

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.