|
svinjski ledvični pečenki |
|
masla |
|
gob |
|
mlade čebule |
|
riža (najbolje mešanica dolgozrnatega in divjega) |
|
orehov |
|
sesekljanega peteršilja |
|
italijanskih začimb |
|
soli |
|
italijanskih začimb |
|
sladke smetane |
|
parmezana |
|
suhega belega vina |
svinjina, gobe, riž
Pečico segrejemo na 220 stopinj. V vsako pečenko po dolgem zarežemo, da dobimo prostor za nadev.
V ponvi segrejemo maslo, dodamo narezane gobe in sesekljano čebulo. Pražimo, da se vse zmehča, in potem odstavimo.
Riž skuhamo po navodilih in mu dodamo sesekljane orehe in peteršilj. Tri četrt skodelice riževe mešanice enakomerno razporedimo po mesu in pečenko utrdimo z zobotrebci, da nadev ne bo uhajal. Preostanek riževe mešanice preložimo v nepregorno posodo, pokrijemo in odstavimo.
Zmešamo italijanske začimbe in sol. S tem potresemo pečenki in ju potem od 25 do 30 minut pečemo v pekaču v pečici.
Za omako stopimo maslo na nizki temperaturi, odstavimo z ognja in dodamo smetano, parmezan, sol in poper. Zalijemo z vinom in počasi kuhljamo.
Pečenko narežemo in postrežemo z rižem in omako.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.