Polnjena svinjska ledvična pečenka

Čas priprave:

30 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Polnjena svinjska ledvična pečenka
Sestavine
Št. oseb
svinjski ledvični pečenki
masla
gob
mlade čebule
riža (najbolje mešanica dolgozrnatega in divjega)
orehov
sesekljanega peteršilja
italijanskih začimb
soli
italijanskih začimb
sladke smetane
parmezana
suhega belega vina

Opis

svinjina, gobe, riž

Priprava

Pečico segrejemo na 220 stopinj. V vsako pečenko po dolgem zarežemo, da dobimo prostor za nadev.

V ponvi segrejemo maslo, dodamo narezane gobe in sesekljano čebulo. Pražimo, da se vse zmehča, in potem odstavimo.

Riž skuhamo po navodilih in mu dodamo sesekljane orehe in peteršilj. Tri četrt skodelice riževe mešanice enakomerno razporedimo po mesu in pečenko utrdimo z zobotrebci, da nadev ne bo uhajal. Preostanek riževe mešanice preložimo v nepregorno posodo, pokrijemo in odstavimo.

Zmešamo italijanske začimbe in sol. S tem potresemo pečenki in ju potem od 25 do 30 minut pečemo v pekaču v pečici.

Za omako stopimo maslo na nizki temperaturi, odstavimo z ognja in dodamo smetano, parmezan, sol in poper. Zalijemo z vinom in počasi kuhljamo.

Pečenko narežemo in postrežemo z rižem in omako.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.