|
najtanjših špagetov |
|
masla |
|
sladke smetane |
|
kuhanega pršuta ali šunke |
|
nastrganega parmezana |
|
zmletega žafrana ali žafranovih nitk |
|
rumenjaka |
|
soli |
|
popra |
|
sesekljanega peteršilja |
špageti, maslo, pršut, šunka, parmezan...
V loncu pristavimo vodo za kuhanje testenin. Kuhan pršut narežemo na kratke trakce ali na kockice. V kozici pristavimo smetano, dodamo pršut, parmezan in žafran, ki smo ga stopili oziroma namočili v 2 žlicah tople vode.
Testenine skuhamo tako, da pod zobmi ostanejo še čvrste, takoj jih odcedimo in zmešamo z maslom, da se ne sprimejo. Ko smetanova omaka zavre, jo odstavimo, dobro vmešamo rumenjaka, po okusu dosolimo in popramo ter takoj prelijemo po testeninah. Nazadnje jed potresemo še s peteršiljem.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.