Vermicelli - tanki špageti v smetanovi omaki s šunko in žafranom

Čas priprave:

15 min

Tip jedi:

Testenine in žita

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Vermicelli - tanki špageti v smetanovi omaki s šunko in žafranom
Sestavine
Št. oseb
najtanjših špagetov
masla
sladke smetane
kuhanega pršuta ali šunke
nastrganega parmezana
zmletega žafrana ali žafranovih nitk
rumenjaka
soli
popra
sesekljanega peteršilja

Opis

špageti, maslo, pršut, šunka, parmezan...

Priprava

V loncu pristavimo vodo za kuhanje testenin. Kuhan pršut narežemo na kratke trakce ali na kockice. V kozici pristavimo smetano, dodamo pršut, parmezan in žafran, ki smo ga stopili oziroma namočili v 2 žlicah tople vode.

Testenine skuhamo tako, da pod zobmi ostanejo še čvrste, takoj jih odcedimo in zmešamo z maslom, da se ne sprimejo. Ko smetanova omaka zavre, jo odstavimo, dobro vmešamo rumenjaka, po okusu dosolimo in popramo ter takoj prelijemo po testeninah. Nazadnje jed potresemo še s peteršiljem.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.