Polnjene bučke z zelenjavnim rižem

Čas priprave:

1 h

Tip jedi:

Zelenjavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Polnjene bučke z zelenjavnim rižem
Sestavine
Št. oseb
bučke
manjša čebula
rumena ali zelena paprika
zrela paradižnika
korenček
olja
soli
popra
sveže bazilike
na grobo naribanega parmezana
čiste zelenjavne juhe ali 1 jušna kocka

Opis

bučke, riž, zelenjava

Priprava

Bučke očistimo, po dolžini prerežemo in z žličko izdolbemo sredico s semeni, da dobimo čolničke. Čebulo na drobno sesekljamo. Papriko, paradižnik in korenček očistimo ter zrežemo na kockice.

V posodi segrejemo 2 žlici olja, dodamo čebulo in na kockice narezano zelenjavo, mešamo ter pražimo približno 2 minuti, da se vse malo zmehča. Nato dodamo riž, solimo in popramo, premešamo in prilijemo toliko vroče vode, da sega za prst čez vsebino posode. Pokrito kuhamo približno 12 minut, da se riž skuha, vendar pod zobmi ostane še čvrst. Ko se malo ohladi, primešamo baziliko in približno 1/2 parmezana.

Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Jušno kocko raztopimo v 4 dl vroče vode. V primerno velik pekač zložimo bučke, jih napolnimo z rižem in potresemo s preostalim parmezanom. Na dno pekača nalijemo juho, pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 30 minut.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.