|
bučke |
|
manjša čebula |
|
rumena ali zelena paprika |
|
zrela paradižnika |
|
korenček |
|
olja |
|
soli |
|
popra |
|
sveže bazilike |
|
na grobo naribanega parmezana |
|
čiste zelenjavne juhe ali 1 jušna kocka |
bučke, riž, zelenjava
Bučke očistimo, po dolžini prerežemo in z žličko izdolbemo sredico s semeni, da dobimo čolničke. Čebulo na drobno sesekljamo. Papriko, paradižnik in korenček očistimo ter zrežemo na kockice.
V posodi segrejemo 2 žlici olja, dodamo čebulo in na kockice narezano zelenjavo, mešamo ter pražimo približno 2 minuti, da se vse malo zmehča. Nato dodamo riž, solimo in popramo, premešamo in prilijemo toliko vroče vode, da sega za prst čez vsebino posode. Pokrito kuhamo približno 12 minut, da se riž skuha, vendar pod zobmi ostane še čvrst. Ko se malo ohladi, primešamo baziliko in približno 1/2 parmezana.
Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Jušno kocko raztopimo v 4 dl vroče vode. V primerno velik pekač zložimo bučke, jih napolnimo z rižem in potresemo s preostalim parmezanom. Na dno pekača nalijemo juho, pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 30 minut.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.