|
zmlete govedine |
|
žemlja |
|
čebula |
|
jajc |
|
gorčice |
|
posušenih italijanskih zelišč |
|
soli |
|
popra |
|
manjši por ali mlada čebula |
|
kmečkega pršuta |
mleta govedina, jajce, pršut
Žemljo narežemo na kockice, 2 jajci stepemo, dodamo kockice žemlje in pustimo, da se kruh napoji. Pečico ogrejemo na 175 stopinj.
Namočenemu kruhu primešamo naribano ali na drobno sesekljano čebulo, gorčico in zelišča, solimo in popramo. Zmes z rokami dobro pregnetemo in oblikujemo 4 večje in tanke polpete.
Zložimo jih na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, in pečemo 15 minut, nato jih potresemo s koleščki pora, na vsakega damo rezino pršuta in ubijemo jajce. Pečemo še približno 10 minut, da jajce zakrkne, in še vroče postrežemo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.