Polpete iz pečice

Čas priprave:

25 min

Tip jedi:

Mesne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Polpete iz pečice
Sestavine
Št. oseb
zmlete govedine
žemlja
čebula
jajc
gorčice
posušenih italijanskih zelišč
soli
popra
manjši por ali mlada čebula
kmečkega pršuta

Opis

mleta govedina, jajce, pršut

Priprava

Žemljo narežemo na kockice, 2 jajci stepemo, dodamo kockice žemlje in pustimo, da se kruh napoji. Pečico ogrejemo na 175 stopinj.

Namočenemu kruhu primešamo naribano ali na drobno sesekljano čebulo, gorčico in zelišča, solimo in popramo. Zmes z rokami dobro pregnetemo in oblikujemo 4 večje in tanke polpete.

Zložimo jih na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, in pečemo 15 minut, nato jih potresemo s koleščki pora, na vsakega damo rezino pršuta in ubijemo jajce. Pečemo še približno 10 minut, da jajce zakrkne, in še vroče postrežemo.

#nasazenazenska
nasazenazenska

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.