Mile Ćulibrk
Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj Olimpije

Vežnaver
Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala milijone, jih je Vežnaver takoj nakazal naprej

njena.si
njena.si njena.si
Pomarančni puding

Čas priprave:

55 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Pomarančni puding
Sestavine
Št. oseb
belega sladkorja
pomaranče
moke
pecilnega praška
koruzne moke
margarine
mleka
mareličnega žganja
sladka smetana

Opis

pomaranča, koruzna moka in navadna moka

Priprava

Pečico segrejemo na 200 stopinj. Z maščobo premažemo štiri modele za narastke. Vsakega potresemo z žličko sladkorja.

Celo pomarančo narežemo na tanke rezine, polovici pomaranče pa nastrgamo lupino. Vsak model obložimo z rezinami - eno celo rezino položimo na dno, tri polovične rezine pa na stranice.

Moki dodamo žličko pecilnega praška in ščepec soli ter dobro premešamo. Preostali sladkor, moko, pecilni prašek, koruzno moko, margarino in pomarančno lupinico zmešamo z električnim mešalnikom. Dodamo mleko. Mešanico vlijemo v modelčke in postavimo v pečico. Pečemo 20-25 minut. Pečene vzamemo iz pečice in ohladimo v modelčkih.

Ko se puding ohladi, z nožem odrežemo zgornjo plast, da je res ravna. Z vilicami prepikamo in prelijemo vsak puding s 30 ml žganja. Potem pokrijemo modele in jih postavimo v hladilnik vsaj za 8 ur.

Če želimo puding naslednji dan pogreti, modele postavimo v mikrovalovno pečico. Šele potem ga zvrnemo iz modelov in postrežemo s smetano.