|
po 1 cm debele rezine kuhane šunke s kožico |
|
grobe gorčice |
|
medu |
|
limoninega soka |
|
olja |
|
zelena jabolka |
|
temnega rjavega sladkorja (demerara) |
|
muškatnega oreška |
|
cimeta |
|
masla |
svinjska šunka, zelena jabolka, začimbe
Kožico na robu šunke na več mestih s škarjami ali ostrim nožem prerežemo, da se med pečenjem ne bo vihala, nato rezine namažemo z gorčico. V skledici zmešamo med, limonin sok in olje.
Jabolkom s posebnim nožkom izrežemo peščišče in jih narežemo na manj kot centimeter debele kolobarje. V skledici zmešamo sladkor z začimbami in v mešanici povaljamo kolobarje jabolk.
Rezine šunke zložimo na rešetko razgretega žara in pečemo na vsaki strani od 3 do 4 minute. Kolobarje jabolk položimo na rešetko k šunki in pečemo po 2 minuti na vsaki strani. Med pečenjem jih mažemo s stopljenim maslom.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.