Popečeni kruhki s toplo jetrno pašteto

Čas priprave:

35 min

Tip jedi:

Predjedi in prigrizki

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Popečeni kruhki s toplo jetrno pašteto
Sestavine
Št. oseb
govejih, svinjskih ali puranjih jeter
slanine
manjša čebula
korenček
olja
majerona
žafrana v prahu
soli
popra
francoskega kruha
sesekljanega svežega peteršilja (po želji)

Opis

jetra, slanina, bageta

Priprava

Jetra očistimo in narežemo. Slanino narežemo na kockice, čebulo in korenček olupimo in na drobno sesekljamo.

V posodi segrejemo olje, dodamo slanino, čebulo in korenček ter malo popražimo. Nato dodamo jetra, naprej mešamo in pražimo tako dolgo, da jetra spremenijo barvo. Začinimo z majaronom, žafranom, soljo in poprom, prilijemo nekaj žlic vroče vode in pokrito dušimo 10 minut. Odstavimo in pustimo, da se malce ohladi, nato na hitro zmeljemo v mešalniku.

Rezine kruha popečemo, še tople namažemo s pašteto in takoj ponudimo. Po želji lahko kruhke potresemo s sesekljanim peteršiljem.

#obraziavenija
obraziavenija

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.