|
govejih, svinjskih ali puranjih jeter |
|
slanine |
|
manjša čebula |
|
korenček |
|
olja |
|
majerona |
|
žafrana v prahu |
|
soli |
|
popra |
|
francoskega kruha |
|
sesekljanega svežega peteršilja (po želji) |
jetra, slanina, bageta
Jetra očistimo in narežemo. Slanino narežemo na kockice, čebulo in korenček olupimo in na drobno sesekljamo.
V posodi segrejemo olje, dodamo slanino, čebulo in korenček ter malo popražimo. Nato dodamo jetra, naprej mešamo in pražimo tako dolgo, da jetra spremenijo barvo. Začinimo z majaronom, žafranom, soljo in poprom, prilijemo nekaj žlic vroče vode in pokrito dušimo 10 minut. Odstavimo in pustimo, da se malce ohladi, nato na hitro zmeljemo v mešalniku.
Rezine kruha popečemo, še tople namažemo s pašteto in takoj ponudimo. Po želji lahko kruhke potresemo s sesekljanim peteršiljem.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.