|
večjih jajc |
|
rdeče čebule |
|
belega vinskega kisa |
|
olivnega olja |
|
soli |
|
sladkorja |
|
mletega belega popra |
|
mešanice poprovih zrn |
|
pehtrana (lahko tudi peteršilja) |
Hladna predjed
V veliki posodi zavremo 2 l vode, solimo in prilijemo 1,5 dl kisa. Vsako jajce posebej ubijemo v plitvo skledico in ga previdno položimo v zavretek. Jajca kuhamo od 4 do 5 minut (odvisno od velikosti), nato jih s penovko poberemo iz zavretka in preložimo v plitvo skledo.
Čebulo olupimo in narežemo na kolobarčke. V ponvi segrejemo olje, dodamo čebulo, potresemo s sladkorjem, mešamo in pražimo 1 minuto, da se čebula malo zmehča. Nato prilijemo 2 dl vroče vode in 1,5 dl kisa, solimo, popramo, dodamo vejice pehtrana ali peteršilja, prevremo in odstavimo.
Ko se malo ohladi, jajca prelijemo s čebulo in kislim prevretkom, potresemo s poprovimi zrnci in pustimo najmanj 1 uro, da se okusi prepojijo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.