POŠIRANA JAJCA V ČEBULNI MARINADI

Čas priprave:

1 h 25 min

Tip jedi:

Predjedi in prigrizki

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
POŠIRANA JAJCA V ČEBULNI MARINADI
Sestavine
Št. oseb
večjih jajc
rdeče čebule
belega vinskega kisa
olivnega olja
soli
sladkorja
mletega belega popra
mešanice poprovih zrn
pehtrana (lahko tudi peteršilja)

Opis

Hladna predjed

Priprava

V veliki posodi zavremo 2 l vode, solimo in prilijemo 1,5 dl kisa. Vsako jajce posebej ubijemo v plitvo skledico in ga previdno položimo v zavretek. Jajca kuhamo od 4 do 5 minut (odvisno od velikosti), nato jih s penovko poberemo iz zavretka in preložimo v plitvo skledo.

Čebulo olupimo in narežemo na kolobarčke. V ponvi segrejemo olje, dodamo čebulo, potresemo s sladkorjem, mešamo in pražimo 1 minuto, da se čebula malo zmehča. Nato prilijemo 2 dl vroče vode in 1,5 dl kisa, solimo, popramo, dodamo vejice pehtrana ali peteršilja, prevremo in odstavimo.

Ko se malo ohladi, jajca prelijemo s čebulo in kislim prevretkom, potresemo s poprovimi zrnci in pustimo najmanj 1 uro, da se okusi prepojijo.

#nasazenazenska
nasazenazenska

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.