|
prašičjih rebrc s kostmi |
|
čebula |
|
česna |
|
olja in olje za mazanje mreže |
|
rjavega trsnega sladkorja |
|
paradižnikovega kečapa |
|
jabolčnega kisa |
|
srednje ostre gorčice |
|
worcestrske omake |
|
tabaska |
|
soli |
svinjska rebrca s kostmi, čebula, česen, olje, sladkor, paradižnikov kečap
Rebrca na hitro umijemo in popivnamo s kuhinjskim papirjem. Čebulo in česen olupimo, čebulo na drobno naribamo, česen stisnemo. Olje segrejemo in na njem na srednji vročini na hitro opražimo čebulo in česen. Potresemo s sladkorjem, prilijemo 1 dl vode, kečap in kis. Vre naj 10 minut. Začinimo z gorčico, worcestrsko omako, s tabaskom in soljo. Rebrca potopimo v vročo omako in do peke pokrita postavimo na hladno.
Mrežo ogretega žara naoljimo. Rebrca vzamemo iz marinade in z njih postrgamo omako. Položimo jih na vročo, naoljeno mrežo in jih sprva na srednje močni, potem pa na vse šibkejši vročini pečemo z obeh strani 45 minut. Večkrat jih obrnemo in namažemo z marinado.
3. Preostalo marinado še enkrat zavremo. Rebrca naložimo na krožnike in oblijemo z omako. Jemo jih z rokami, zato pripravimo veliko papirnatih prtičkov.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.