Rrebrca na žaru

Čas priprave:

1 h 5 min

Tip jedi:

Mesne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Rrebrca na žaru
Sestavine
Št. oseb
prašičjih rebrc s kostmi
čebula
česna
olja in olje za mazanje mreže
rjavega trsnega sladkorja
paradižnikovega kečapa
jabolčnega kisa
srednje ostre gorčice
worcestrske omake
tabaska
soli

Opis

svinjska rebrca s kostmi, čebula, česen, olje, sladkor, paradižnikov kečap

Priprava

Rebrca na hitro umijemo in popivnamo s kuhinjskim papirjem. Čebulo in česen olupimo, čebulo na drobno naribamo, česen stisnemo. Olje segrejemo in na njem na srednji vročini na hitro opražimo čebulo in česen. Potresemo s sladkorjem, prilijemo 1 dl vode, kečap in kis. Vre naj 10 minut. Začinimo z gorčico, worcestrsko omako, s tabaskom in soljo. Rebrca potopimo v vročo omako in do peke pokrita postavimo na hladno.

Mrežo ogretega žara naoljimo. Rebrca vzamemo iz marinade in z njih postrgamo omako. Položimo jih na vročo, naoljeno mrežo in jih sprva na srednje močni, potem pa na vse šibkejši vročini pečemo z obeh strani 45 minut. Večkrat jih obrnemo in namažemo z marinado.

3. Preostalo marinado še enkrat zavremo. Rebrca naložimo na krožnike in oblijemo z omako. Jemo jih z rokami, zato pripravimo veliko papirnatih prtičkov.

#obraziavenija
obraziavenija

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.