dnevnik 191 Odkrito.si

Dnevnik: Darja Groznik doživela šok zaradi plače

horoskop-astrologija Svet24.si

Horoskop za torek, 24. aprila

kate middleton, william, dojenček, novorojenček Svet24.si

Kate in William pokazala novega princa

Toronto, kombi Svet24.si

FOTO in VIDEO: Nameren napad: znana identiteta ...

nick-jonas-billboard-music-awards-2016-03 Najstnica.si

Nick Jonas se je tako poklonil preminulemu ...

severina pevka hrvaška Njena.si

Severina šokirana in v solzah

Anna Paynich Njena.si

MasterChef: Anna priznala, da najraje kuha gola

Prebranac - pečen fižol po srbsko

Prebranac - pečen fižol po srbsko

Čas priprave:

Skupni čas 2 h 40 min

Tip jedi:

Tip jedi Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sestavine
400 g velikega belega fižola (tetovca)
1 kos lovorov list
800 g zlate čebule
2 dl olja
1 žlička soli
1 žlička popra
1 žlica sladke paprike
1 kos pekoč feferon (po želji)

Opis

Lahko kot priloga ali samostojno.

Priprava

Fižol preberemo, operemo, stresemo v dovolj veliko posodo in za nekaj ur namočimo v hladni vodi. Pristavimo, dodamo lovorov list in kuhamo toliko časa, da se zmehča, vendar zrna ostanejo cela.

Ko se fižol kuha, olupimo čebulo, jo narežemo na lističe in na vročem olju dušimo toliko časa, da se zmehča in svetlo porumeni. Solimo in popramo, dodamo sladko papriko in po želji še feferon. Ko je fižol kuhan, ga odcedimo in vodo od kuhanja prihranimo za kasneje.

Pečico ogrejemo na 170 stopinj. Na dno pekača damo najprej plast čebule, nanjo plast fižola in postopek ponavljamo, da porabimo vse sestavine. Na vrhu naj bo fižol, ki ga prelijemo z oljem od prepražene čebule in malo vode od kuhanja fižola.

Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 30 minut. Če je potrebno, med pečenjem prilijemo še malo fižolove vode. Prebranac ponudimo še topel, hladen ali pogret kot predjed ali prilogo.