|
velikega belega fižola (tetovca) |
|
lovorov list |
|
zlate čebule |
|
olja |
|
soli |
|
popra |
|
sladke paprike |
|
pekoč feferon (po želji) |
Lahko kot priloga ali samostojno.
Fižol preberemo, operemo, stresemo v dovolj veliko posodo in za nekaj ur namočimo v hladni vodi. Pristavimo, dodamo lovorov list in kuhamo toliko časa, da se zmehča, vendar zrna ostanejo cela.
Ko se fižol kuha, olupimo čebulo, jo narežemo na lističe in na vročem olju dušimo toliko časa, da se zmehča in svetlo porumeni. Solimo in popramo, dodamo sladko papriko in po želji še feferon. Ko je fižol kuhan, ga odcedimo in vodo od kuhanja prihranimo za kasneje.
Pečico ogrejemo na 170 stopinj. Na dno pekača damo najprej plast čebule, nanjo plast fižola in postopek ponavljamo, da porabimo vse sestavine. Na vrhu naj bo fižol, ki ga prelijemo z oljem od prepražene čebule in malo vode od kuhanja fižola.
Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 30 minut. Če je potrebno, med pečenjem prilijemo še malo fižolove vode. Prebranac ponudimo še topel, hladen ali pogret kot predjed ali prilogo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.