Naj blok stoji na Pavšičevi ulici
Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Tunina mineštra

Čas priprave:

30 min

Tip jedi:

Ribje jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Tunina mineštra
Sestavine
Št. oseb
na kockice narezane kraške pancete ali mesnate slanine
olja
večji sesekljan strok česna
sesekljani čebuli
moke
čiste zelenjavne ali kurje juhe
večji na kockice narezani krompirji
lovorov list
zdrobljenega posušenega timijana
soli
popra
sladke smetane za kuhanje
večja pločevinka sladke koruze
večja pločevinka tunine v olivnem olju
sesekljanega svežega peteršilja

Opis

Mineštra s tunino in koruzo

Priprava

V posodi brez maščobe najprej popražimo panceto, nato jo poberemo iz posode in shranimo za pozneje. V isto posodo damo olje, dodamo česen in čebulo, mešamo in pražimo samo toliko časa, da čebula postekleni in se zmehča

Čebulo potresemo z moko, na blagem ognju mešamo 2 minuti, nato med mešanjem prilijemo juho, dodamo kockice krompirja, lovorov list in timijan, solimo in popramo. Zavremo, zmanjšamo temperaturo in pokrito kuhamo 15 minut.

. Ko je krompir kuhan, vmešamo smetano, dodamo splaknjeno in odcejeno koruzo ter na kose razdrobljeno tunino. Počakamo, da zavre, odstavimo, razdelimo v skodelice in potresemo s peteršiljem.