|
na kockice narezane kraške pancete ali mesnate slanine |
|
olja |
|
večji sesekljan strok česna |
|
sesekljani čebuli |
|
moke |
|
čiste zelenjavne ali kurje juhe |
|
večji na kockice narezani krompirji |
|
lovorov list |
|
zdrobljenega posušenega timijana |
|
soli |
|
popra |
|
sladke smetane za kuhanje |
|
večja pločevinka sladke koruze |
|
večja pločevinka tunine v olivnem olju |
|
sesekljanega svežega peteršilja |
Mineštra s tunino in koruzo
V posodi brez maščobe najprej popražimo panceto, nato jo poberemo iz posode in shranimo za pozneje. V isto posodo damo olje, dodamo česen in čebulo, mešamo in pražimo samo toliko časa, da čebula postekleni in se zmehča
Čebulo potresemo z moko, na blagem ognju mešamo 2 minuti, nato med mešanjem prilijemo juho, dodamo kockice krompirja, lovorov list in timijan, solimo in popramo. Zavremo, zmanjšamo temperaturo in pokrito kuhamo 15 minut.
. Ko je krompir kuhan, vmešamo smetano, dodamo splaknjeno in odcejeno koruzo ter na kose razdrobljeno tunino. Počakamo, da zavre, odstavimo, razdelimo v skodelice in potresemo s peteršiljem.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.