Provansalska enolončnica s puranom

Čas priprave:

1 h 5 min

Tip jedi:

Juhe in jedi na žlico

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Provansalska enolončnica s puranom
Sestavine
Št. oseb
koščkov kuhanega ali pečenega puranjega mesa
olivnega olja
velika sesekljana čebula
rdeče paprike
zelena paprika
rumena paprika
steblo belušne zelene
suhega belega vina
olupljenega na kose narezanega paradižnika (lahko iz pločevinke)
na drobno sesekjan česen
lovorov list
svežega timijana
zeleni bučki
soli
popra
sveže bazilike

Opis

puranje meso, čebula, paprika....

Priprava

Papriko očistimo in na drobno narežemo. Zeleno narežemo na rezinice, bučki po dolžini razrežemo na četrtine in nato na rezine.

V posodi segrejemo olje, dodamo čebulo, papriko in zeleno, mešamo in pražimo, da čebula postekleni in se zelenjava malo zmehča. Nato prilijemo vino, kuhamo 1 minuto in dodamo še paradižnik in česen.

Premešamo, prilijemo vročo juho, dodamo lovor in timijan, zavremo in na zmernem ognju pokrito kuhamo 25 minut. Nato dodamo narezano meso in bučke, po okusu dosolimo in popramo ter kuhamo še približno 15 minut. Proti koncu kuhanja dodamo nasekljano baziliko in premešamo. Provansalsko enolončnico ponudimo s popečenimi rezinami francoskega kruha, ki jih po želji natremo s pretlačenim česnom.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.