|
koščkov kuhanega ali pečenega puranjega mesa |
|
olivnega olja |
|
velika sesekljana čebula |
|
rdeče paprike |
|
zelena paprika |
|
rumena paprika |
|
steblo belušne zelene |
|
suhega belega vina |
|
olupljenega na kose narezanega paradižnika (lahko iz pločevinke) |
|
na drobno sesekjan česen |
|
lovorov list |
|
svežega timijana |
|
zeleni bučki |
|
soli |
|
popra |
|
sveže bazilike |
puranje meso, čebula, paprika....
Papriko očistimo in na drobno narežemo. Zeleno narežemo na rezinice, bučki po dolžini razrežemo na četrtine in nato na rezine.
V posodi segrejemo olje, dodamo čebulo, papriko in zeleno, mešamo in pražimo, da čebula postekleni in se zelenjava malo zmehča. Nato prilijemo vino, kuhamo 1 minuto in dodamo še paradižnik in česen.
Premešamo, prilijemo vročo juho, dodamo lovor in timijan, zavremo in na zmernem ognju pokrito kuhamo 25 minut. Nato dodamo narezano meso in bučke, po okusu dosolimo in popramo ter kuhamo še približno 15 minut. Proti koncu kuhanja dodamo nasekljano baziliko in premešamo. Provansalsko enolončnico ponudimo s popečenimi rezinami francoskega kruha, ki jih po želji natremo s pretlačenim česnom.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.