|
jajčnih rezancev |
|
jurčkov |
|
repkov kozic |
|
svežih vongol ali klapavic v lupini (lahko tudi 200 g že očiščenih ali zamrznjenih) |
|
mlade čebulice z zelenjem |
|
češnjevih paradižnikov |
|
olivnega olja |
|
suhega belega vina |
|
soli |
|
popra |
|
svežega timijana |
|
sesekljanega peteršilja |
Za popestritev jedilnika
Školjke dobro umijemo, če so umazane, jih najprej skrtačimo. Čebulico narežemo na koleščke, paradižnike prepolovimo.
V široki posodi segrejemo olje, dodamo čebulico, timijan in repke rakov ter premešamo. Ko čebulica postekleni, dodamo školjke, prilijemo vino, pokrijemo in pokrito posodo večkrat pretresemo, da se školjke odprejo. Nato dodamo paradižnik, po okusu popramo in previdno dosolimo ter pokrito dušimo še 10 minut.
V velikem loncu pristavimo vodo za kuhanje testenin. Ko zavre, solimo in v krop stresemo rezance. Ko so kuhani, vendar pod zobmi še čvrsti, jih dobro odcedimo, damo v ogreto skledo, prelijemo z omako, premešamo in razdelimo na krožnike.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.