Rezanci z okusom gozda in morja

Čas priprave:

45 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Rezanci z okusom gozda in morja
Sestavine
Št. oseb
jajčnih rezancev
jurčkov
repkov kozic
svežih vongol ali klapavic v lupini (lahko tudi 200 g že očiščenih ali zamrznjenih)
mlade čebulice z zelenjem
češnjevih paradižnikov
olivnega olja
suhega belega vina
soli
popra
svežega timijana
sesekljanega peteršilja

Opis

Za popestritev jedilnika

Priprava

Školjke dobro umijemo, če so umazane, jih najprej skrtačimo. Čebulico narežemo na koleščke, paradižnike prepolovimo.

V široki posodi segrejemo olje, dodamo čebulico, timijan in repke rakov ter premešamo. Ko čebulica postekleni, dodamo školjke, prilijemo vino, pokrijemo in pokrito posodo večkrat pretresemo, da se školjke odprejo. Nato dodamo paradižnik, po okusu popramo in previdno dosolimo ter pokrito dušimo še 10 minut.

V velikem loncu pristavimo vodo za kuhanje testenin. Ko zavre, solimo in v krop stresemo rezance. Ko so kuhani, vendar pod zobmi še čvrsti, jih dobro odcedimo, damo v ogreto skledo, prelijemo z omako, premešamo in razdelimo na krožnike.

#obraziavenija
obraziavenija

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.