|
puranjega fileja |
|
mladi čebulici ali 1 por |
|
korenček |
|
rdeče in 0.5 zelene paprike |
|
sojinih kalčkov |
|
manjša zelena bučka |
|
olja |
|
kitajske začimbne mešanice Šanghajski vok |
|
soli |
puran, zelenjava, riž
Meso narežemo na trakove. Čebulici ali por zrežemo. Korenček ostrgamo in narežemo na paličice, papriki očistimo in narežemo na kocke ali na trakove, bučko po dolžini prerežemo in narežemo na rezine.
V voku segrejemo olje, dodamo trakove mesa, mešamo in pražimo toliko časa, da se meso popeče. Mesu dodamo narezano zelenjavo razen bučke, naprej mešamo in pražimo nekaj minut, da se zelenjava zmehča. Nato solimo, začinimo z začimbno mešanico, dodamo bučko, prilijemo manjšo zajemalko vroče vode in pokrito dušimo še približno 5 minut. Jed ponudimo s kuhanim ali dušenim rižem.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.