Rabarbarina juha z jagodno kašo

Čas priprave:

20 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Rabarbarina juha z jagodno kašo
Sestavine
Št. oseb
rabarbare
vode
cimetove palčke
jedilnega škroba
vode
jagod
sadnega sladkorja

Opis

Rabarbara je v resnici zelenjava in spada v družino dresnovk, a bi jo vsakdo takoj uvrstil med sadje. Iz njenih kislih pecljev, ki so, mimogrede, tudi zelo zdravilni, namreč pripravljamo slastne sladice - kolače, pite, zavitke, marmelade, kompote ... "Sezona", ko je sveže rabarbare na pretek tudi po naših vrtovih, se začne aprila in traja nekaj tednov. Zaradi strupene oksalne kisline, ki se s časom povečuje, pa naj bi jo obrali do šentjanževega, torej do 24. junija. Rabarbarini peclji so zelo kisli, zato ne uživamo presnih. Ko jih očistimo, odstranimo vlaknaste olupke, narežemo, jih lahko porabimo takoj ali pa jih zamrznemo.

Priprava

Rabarbaro očistimo in narežemo na koščke. Skupaj z vodo in cimetovo palčko jo vržemo v ponev. Zavremo in ves čas (5 minut) mešamo. Škrob zmešamo s 50 ml vode in vmešamo v juho, da se zgosti. Odstranimo cimet. Jagode ukašimo in jih vmešamo v juho. Ohladimo in osladimo.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.