|
rabarbare |
|
vode |
|
cimetove palčke |
|
jedilnega škroba |
|
vode |
|
jagod |
|
sadnega sladkorja |
Rabarbara je v resnici zelenjava in spada v družino dresnovk, a bi jo vsakdo takoj uvrstil med sadje. Iz njenih kislih pecljev, ki so, mimogrede, tudi zelo zdravilni, namreč pripravljamo slastne sladice - kolače, pite, zavitke, marmelade, kompote ... "Sezona", ko je sveže rabarbare na pretek tudi po naših vrtovih, se začne aprila in traja nekaj tednov. Zaradi strupene oksalne kisline, ki se s časom povečuje, pa naj bi jo obrali do šentjanževega, torej do 24. junija. Rabarbarini peclji so zelo kisli, zato ne uživamo presnih. Ko jih očistimo, odstranimo vlaknaste olupke, narežemo, jih lahko porabimo takoj ali pa jih zamrznemo.
Rabarbaro očistimo in narežemo na koščke. Skupaj z vodo in cimetovo palčko jo vržemo v ponev. Zavremo in ves čas (5 minut) mešamo. Škrob zmešamo s 50 ml vode in vmešamo v juho, da se zgosti. Odstranimo cimet. Jagode ukašimo in jih vmešamo v juho. Ohladimo in osladimo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.