|
odmrznjenega listnatega testa |
|
jagod |
|
kivija |
|
mleka |
|
rumenjaki |
|
sladkorja |
|
vaniljinega sladkorja |
|
moke |
|
jedilnega škroba |
|
maraskina ali drugega sladkega likerja |
|
stepeno jajce |
|
preliva za sadne torte |
listnato testo, kivi, jagode
Testo na pomokani delovni površini razvaljamo. Pečico ogrejemo na 200 stopinj.
V pravokotni pekač, ki smo ga poškropili z mrzlo vodo, položimo pravokotnik iz testa ter robove namažemo s stepenim jajcem. Preostalo testo narežemo na 2 cm široke trakove in iz njih sestavimo dvignjen rob tako, da plasti zlepimo s stepenim jajcem. Dno večkrat prebodemo z vilicami. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo od 15 do 20 minut, da se testo zlato zapeče.
Za kremo najprej počasi zavremo mleko. Posebej stepamo ali miksamo rumenjake s 50 g sladkorja in vaniljinim sladkorjem, dokler zmes ne naraste in posvetli, nato primešamo še moko in škrob. Prilijemo približno polovico mleka in premešamo ter zmes zlijemo k preostalemu mleku. Mešamo in na blagem ognju kuhamo 1 minuto, da se zgosti, nato odstavimo in primešamo liker. Posodo pokrijemo s prozorno folijo in pustimo, da se krema ohladi.
Jagode očistimo in prerežemo, kivija olupimo in narežemo. Na ohlajeno testo damo ohlajeno kremo in jo poravnamo, obložimo z jagodami in kivijem. Preliv za sadne torte zmešamo s sladkorjem in pripravimo po navodilih, ki so napisana na vrečki. Prelijemo ga po sadju in dobro ohladimo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.