|
2 kg težka raca |
|
pomarančnega likerja |
|
velike neškropljene pomaranče |
|
korenčka |
|
2 cm dolg košček sveže ingverjeve korenine |
|
svež ananas ali 1 pločevinka rezin |
|
belega popra |
|
zdrobljenega rdečega popra |
|
soli |
|
večja bela čebula |
|
olja |
raca 2 kg, pomarančni liker, pomaranče
Očiščeno raco solimo in popramo, prelijemo s pomarančnim likerjem in damo za 1 uro na hladno. Pomaranče dobro umijemo z vročo vodo, eno neolupljeno narežemo na koleščke, druge olupimo, lupino na drobno zrežemo, meso razrežemo na koščke. Korenje in ingver olupimo in narežemo. Za nadev zmešamo pomarančno meso, narezano lupino, korenje, ingver in 2 na kocke narezani rezini ananasa in rdeči poper.
Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Čebulo olupimo, narežemo in popražimo na 1 žlici olja. Raco napolnimo z nadevom in odprtino zašijemo ali spnemo z zobotrebci. Na dno pekača damo popraženo čebulo, nanjo položimo raco, pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 80 minut (po 20 minut za vsakih 500 g race).
Med pečenjem raco obrnemo in polijemo z maščobo, ki se je nabrala na dnu. Približno 20 minut pred koncem pečenja raci priložimo koleščke pomaranče in rezine ananasa.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.