|
tofuja |
|
čebula |
|
korenčka |
|
glavice mladega zelja |
|
rumena paprika |
|
zelenega stročjega fižola |
|
graha |
|
zelena bučka |
|
soli |
|
kitajske začimbne mešanice Šanghajski vok |
|
olja |
|
riževih rezancev |
tofu, zelenjava, riževi rezanci
Tofu narežemo na kocke. Čebulo olupimo in narežemo na lističe. Korenček ostrgamo in narežemo na paličice, papriko in zelje očistimo ter narežemo na kocke, fižol narežemo na koščke. Da bo jed hitreje pripravljena, fižol in grah v slani vodi kuhamo 10 minut, dobro odcedimo in vodo od kuhanja prihranimo.
V voku segrejemo 2 žlici olja, dodamo tofu, solimo, začinimo s polovico začimbne mešanice in popečemo z vseh strani. Tofu odrinemo na rob ali preložimo na krožnik.
V vok nalijemo še 2 žlici olja, dodamo čebulo in pražimo, da postekleni. Nato dodamo še vso drugo zelenjavo, mešamo in pražimo nekaj minut, da se malo zmehča. Začinimo s preostalo začimbno mešanico, prilijemo 1 zajemalko vrele vode od kuhanja fižola in graha ter pokrito dušimo še toliko časa, da se zelenjava zmehča.
Riževe rezance damo v vrelo vodo in kuhamo 3 minute. Nato jih odcedimo, stresemo k zelenjavi, dodamo še tofu, premešamo in vroče takoj postrežemo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.