Račje prsi z gobicami in ingverjem

Čas priprave:

2 h 30 min

Tip jedi:

Mesne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Račje prsi z gobicami in ingverjem
Sestavine
Št. oseb
manjši kosi račjih prsi s kožo
manjših šampinjonov
svežega ingverja
rjavega sladkorja
sojine omake
česna
korenčka
sesekljanega svežega koriandra
soli
popra
zdrobljenega čilija

Opis

račje prsi, gobice, ingver

Priprava

Račje prsi solimo in popramo, potresemo s čilijem in pustimo 30 minut na hladnem, da se okusi prepojijo. Korenček olupimo in narežemo na debelejše paličice, šampinjone očistimo in prepolovimo.

V široki posodi stopimo 1 žlico vode in sladkor, ko začne karamelizirati, prilijemo kozarec vode, dodamo sojino omako in meso, zavremo ter pokrito kuhamo 15 minut. Nato dodamo narezano korenje in šampinjone, sesekljan česen, nastrgan ingver in koriander ter naprej dušimo, da je meso mehko. Tako pripravljene račje prsi ponudimo z dušenim dolgozrnatim rižem

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.