|
manjši kosi račjih prsi s kožo |
|
manjših šampinjonov |
|
svežega ingverja |
|
rjavega sladkorja |
|
sojine omake |
|
česna |
|
korenčka |
|
sesekljanega svežega koriandra |
|
soli |
|
popra |
|
zdrobljenega čilija |
račje prsi, gobice, ingver
Račje prsi solimo in popramo, potresemo s čilijem in pustimo 30 minut na hladnem, da se okusi prepojijo. Korenček olupimo in narežemo na debelejše paličice, šampinjone očistimo in prepolovimo.
V široki posodi stopimo 1 žlico vode in sladkor, ko začne karamelizirati, prilijemo kozarec vode, dodamo sojino omako in meso, zavremo ter pokrito kuhamo 15 minut. Nato dodamo narezano korenje in šampinjone, sesekljan česen, nastrgan ingver in koriander ter naprej dušimo, da je meso mehko. Tako pripravljene račje prsi ponudimo z dušenim dolgozrnatim rižem
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.