Raki

Čas priprave:

1 h 25 min

Tip jedi:

Ribje jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Raki
Sestavine
Št. oseb
večjih kozic
ozkih rezin kmečkega pršuta
česna
olivnega olja
soli
popra
suhega belega vina

Opis

Raki s pršutom in vinom

Priprava

V plitvi skledi zmešamo vino, na drobno sesekljan česen in 1 žlico olja, v to marinado damo rake, premešamo in pokrito pustimo stati najmanj 1 uro. Nato rake odcedimo in obrišemo s papirnatimi brisačami in vsakega posebej ovijemo v rezino pršuta.

V veliki ponvi segrejemo 2 žlici olivnega olja, vanjo zložimo rake, pražimo in ponev stresamo, da se ne primejo dna. Ko se raki na eni strani popečejo, jih obrnemo, solimo in popramo, zalijemo z nekaj žlicami precejene marinade in pražimo še približno 5 minut.

#obraziavenija
obraziavenija

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.