|
večjih kozic |
|
ozkih rezin kmečkega pršuta |
|
česna |
|
olivnega olja |
|
soli |
|
popra |
|
suhega belega vina |
Raki s pršutom in vinom
V plitvi skledi zmešamo vino, na drobno sesekljan česen in 1 žlico olja, v to marinado damo rake, premešamo in pokrito pustimo stati najmanj 1 uro. Nato rake odcedimo in obrišemo s papirnatimi brisačami in vsakega posebej ovijemo v rezino pršuta.
V veliki ponvi segrejemo 2 žlici olivnega olja, vanjo zložimo rake, pražimo in ponev stresamo, da se ne primejo dna. Ko se raki na eni strani popečejo, jih obrnemo, solimo in popramo, zalijemo z nekaj žlicami precejene marinade in pražimo še približno 5 minut.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.