|
jajčevec |
|
manjša rdeča paprika |
|
manjša zelena paprika |
|
manjša rumena paprika |
|
zreli paradižniki |
|
velika čebula |
|
korenček |
|
steblo belušne zelene |
|
manjši mladi bučki |
|
olivnega olja |
|
soli |
|
popra |
|
posušenega origana |
|
rjavega trsnega sladkorja |
|
rjavega balzamičnega kisa |
Paradižnik, paprike, jajčevci in bučke so tiste vrste zelenjava, ki jo lahko pripravimo kot hladno ali toplo predjed, kuhamo v juhah, enolončnicah in prikuhah ali uporabimo za pripravo okusnih in bogatih samostojnih jedi v družbi z mesom. Res lahko rečemo, da je poletna zelenjava odlična za vse vrste jedi razen posladka.
Zelenjavo umijemo in očistimo. Jajčevec, paradižnik in bučki narežemo na večje kocke, paprike pa na kvadrate. Čebulo, korenček in zeleno na drobno sesekljamo.
V primerno veliki posodi segrejemo 3 žlice olja, dodamo jajčevce, mešamo in pražimo 3 minute, nato dodamo papriko, čebulo, korenček in zeleno. Prilijemo preostalo olje, naprej mešamo in pražimo, da se zelenjava malo zmehča.
Nato dodamo paradižnik, solimo in popramo, dodamo origano in sladkor ter prilijemo zajemalko vrele vode. Pokrito dušimo približno 15 minut, dodamo kocke bučke, premešamo in dušimo še 10 minut. Nazadnje poškropimo z balzamičnim kisom in dušimo še nekaj minut.
To odlično zelenjavno jed ponudimo k mesu ali ribam na žaru, k pečenki ali zrezkom. Zraven lahko postrežemo slan krompir, svež ali popečen kruh.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.