|
manjše glave rdečega zelja |
|
rdeče čebule |
|
pese |
|
rdečega korenčka |
|
pečenic |
|
moke |
|
olja |
|
soli in popra |
|
bazilike |
|
kisa |
rdeče zelje, čebula, pečenice, bazilika...
Zelenjavo očistimo. Zelje narežemo na tanke rezance, čebulo sesekljamo, peso in korenje olupimo in narežemo na manjše kocke. Mesno maso iztisnemo iz čreva, jo oblikujemo v kroglice in jih povaljamo v moki.
V posodi segrejemo olje, dodamo mesne kroglice, mešamo in pražimo nekaj minut, da meso spremeni barvo, nato kroglice preložimo na krožnik. V posodo damo čebulo in zelje, mešamo in pražimo nekaj minut.
Nato dodamo še peso in korenje, solimo in popramo, dodamo mesne kroglice, prilijemo skodelico vroče vode in pokrito dušimo 30 minut. Proti koncu kuhanja dodamo baziliko in kis ter po okusu dosolimo. Jed ponudimo s krompirjevim pirejem ali s kruhom.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.